1. līgas līderos izvirzījušās Ogre un Dobele

08.02.2020 20:38

Latvijas handbola 1. līgas čempionātā vīriešiem ieskrējusies sezonas pirmā posma otrā daļa. Šobrīd līdervienības ir divas – "Ogre/ONSC" un "Dobele/Tērvete". Abas vienības deviņās spēlēs izcīnījušas septiņas uzvaras. 

Sestdien 1. līgas čempionātā notika divas spēles, un uzvaras izcīnīja abas čempionāta līderes. "Ogre/ONSC" savā laukumā uzņēma "Ulbroka SK" komandu. Ogrēnieši pamatu uzvarai ielika pirmajās piecās minūtēs, izraujoties vadībā ar 6:1. Līdz pirmā puslaika beigām ogrēnieši savu pārsvaru palielināja vēl vairāk (18:10), bet visā spēlē izcīnīja uzvaru ar 30:25. 

Reinis Sļusarevs šajā spēlē ogrēniešu sastāvā bija rezultatīvākais spēlētājs ar deviņiem gūtiem vārtiem, piecus guva Jānis Bauze, bet četrus pievienoja Andrejs Mancurovs. "Ulbroka SK" sastāvā bija viens izteikts līderis – Sandis Oto pretinieku vārtsargu pārspēja desmit reizes. 

"Dobele/Tērvete" tikmēr viesojās pie "Skrīveri/Aizkraukle". Līdzīgi kā ogrēnieši arī Dobele platu soli pretim uzvarai spēra mača ievadā, septiņās minūtēs iegūstot četru vārtu handikapu – 6:2. Pēc šāda pavērsiena pirmajā puslaikā mājinieki ne reizi tuvāk par trim vārtiem netika, savukārt puslaika noslēgumā viesiem jau bija drošs plus seši – 16:10. 

Lauzt spēles gaitu "Skrīveri/Aizkraule" vairs nespēja, "Dobele/Tērvete" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, un galarezultātā viesi izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 30:20. Pa septiņiem vārtiem Zemgales komandas sastāvā guva Andris Vidovskis un Ainārs Gavars. "Skrīveri/Aizkraukle" rindās astoņi vārti Jānim Jasaitim, savukārt ar sešiem maču noslēdza Artūrs Beļūns. 

1. līgas turnīra tabula
1. līgas kalendārs un rezultāti

1. līgas izspēles kārtība:
Pirmais posmsKomandas spēlē 2 apļu turnīru katra ar katru nospēlējot divas reizes. Beidzoties pirmajam posmam tiek sarindotas komandas no 1.vietas līdz pēdējai;
Otrais posms – savā starpā vienu spēli aizvada pirmā posma trešā labākā komanda pret  sesto labāko komandu un pirmā posma ceturtā labākā komanda pret piekto labāko komandu, uzvarētājam kvalificējoties ½ finālm. Spēles rīko tās komandas, kas pēc pirmā posma rezultātiem atrodas augstākā vietā. Komandas uzvarētājas iekļūst nākamajā kārtā.
Trešais posms – ½ finālā, aizvadot vienu spēli, savā starpā tiekas pirmā posma 1.vietas ieguvēja komanda ar otrā posma pāra 4/5 komandu uzvarētāju un pirmā posma 2.vietas ieguvēja komanda ar otrā posma pāra 3/6 komandu uzvarētāju. Spēles rīko tās komandas, kas pēc pirmā posma rezultātiem atrodas augstākā vietā.
Ceturtais posms – par 3.vietu, aizvadot vienu spēli, savā starpā tiekas trešā posma pāru zaudētājas komandas, bet par 1.vietu, aizvadot vienu spēli, savā starpā tiekas trešā posma pāru uzvarētājas komandas. Spēles par 1. un 3.vietu tiks aizvadītas vienā datumā un vienā vietā attiecīgi tās komandas piedāvātajā sporta zālē, kas ieņēma augstāko vietu pēc pirmā posma beigām.

*Ja 2.,3.vai 4.posmā, kādai no spēlēm noslēdzoties, rezultāts ir neizšķirts, komandas uzreiz izpilda 7m soda metiena sēriju, lai noskaidrotu uzvarētāju.