LHF un SynotTip sporta bārs vienojas par sadarbības turpināšanu vēl uz diviem gadiem

25/04/2019

Latvijas Handbola federācija (LHF) un SynotTip sporta bārs panākušas vienošanos par sadarbības turpināšanu vēl uz diviem gadiem, SynotTip sporta bāram saglabājot Latvijas handbola Virslīgas ģenerālsponsora statusu.

SynotTip handbola Virslīgas sacensību direktora Renāra Līča komentārs: "SynotTip sporta bārs kopā ar Latvijas Handbola federāciju kopā ir jau četrus gadus, nākamā sezona būs jau piektā. SynotTip sporta bārs mums sniedz finansiālo atbalstu, lai Latvijas handbola galveno produktu, proti, Virslīgas čempionātu būtu iespējams pacelt jaunā līmenī. Arī čempionāta atpazīstamība aug, jo neesam tie, kas ģenerālsponsoru maina katru gadu. Tā ir stabilitāte un abpusēja uzticība.

Skaidrs, ka arī viņi saņem pretī savus ieguvumus, redz, ka sadarbība ar LHF ir auglīga. Jāsaka, ka seši gadi tas jau ir ļoti nopietni. No LHF puses varu atzīmēt, ka no SynotTip sporta bāra nav bijuši nekādi neizpildāmi ultimāti. Pie sadarbības panākšanas partneri mums izvirzīja prasības, kuras būtu jāizpilda, ko viņi grib saņemt pretī, pie tā tad arī turamies, iesaistot Virslīgas klubus. Nākošajā gadā veidosim cita veida atbalsta modeli klubiem. Paldies SynotTip par iepriekšējiem četriem gadiem, kas varbūt vairāk bija ar iepazīšanās un attīstības vīziju, bet nākamajos divos gados centīsimies vēl vairāk nostiprināt šo sadarbību starp abām pusēm."

Latvijas Handbola federācijas (LHF) ģenerālsekretāra Gunta Ciematnieka komentārs: "Pirmkārt, esam gandarīti, ka esam panākuši jaunu vienošanos, pagarinot sadarbību ar SynotTip vēl uz nākamajām divām sezonām vīriešu Virslīgas kontekstā. Otrkārt, uzskatu, ka, savstarpēji mijiedarbojoties, veicinām sporta attīstību Latvijā. No vienas puses, līgas ģenerālsponsors kā sociāli atbildīgs sadarbības partneris, kam rūp sporta nākotne un handbols Latvijā, no otras puses Latvijas Handbola federācija, kas nodrošina Virslīgas sacensību organizēšanu.

Nav noslēpums, ka pārstāvošajām sporta nozares organizācijām katrs atbalstītājs ir nozīmīgs, sava sporta veida attīstībai, lai konkurētspējīgi spētu nodrošināt līgas izaugsmi. Gaidot jaunās sezonas sakumu, centīsimies likt nākamo soli uz priekšu, jo ir vairākas idejas, kā uzlabot un turpināt attīstīt Synottip handbola Virslīgu. Noslēgumā gribētu novēlēt spraigas un emocijām bagātas finālspēles Latvijas handbola čempionātos jau tuvākajās dienās. Veiksmi!"

2018./2019. gada sezonas izšķirošās spēles startēs jau šajā nedēļas nogalē. 27. aprīlī Dobelē startēs pirmā finālspēle starp "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga" komandām, savukārt pirmā bronzas cīņa starp Ludzas "Latgolu" un "Ogri" notiks 28. aprīlī.