1. līgā ''Jūrmalas sports-2'' saglabā pirmo vietu, uz papēžiem min Ogre un Dobele

01/12/2019

Latvijas handbola 1. līgā vīriešiem sestdien un svētdien notika četras spēles. Lielu pārsteigumu nebija, un šobrīd turnīra tabulas pirmajās trīs pozīcijās iekārtojušās "Jūrmalas sports-2", "Ogre/ONSC" un "Dobele/Tērvete" komandas. 

Sestdien graujošu uzvaru izcīnīja "Skrīveri/Aizkraukle", kas viesos ar 29:14 pieveica "RPI-Seniori" komandu. Interesanti, ka šajā spēlē pirmajā puslaikā abas komandas kopā guva tikai 11 vārtus, viesiem 30 minūtes noslēdzot ar piecu vārtu handikapu - 10:5. "Skrīveri/Aizkraukle" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija Guntars Edžus Galvanovskis, pieci vārti Artūram Beļūnam, bet pa trim guva Jānis Jasaitis, Kaspars Ziediņš, Kārlis Vadzītis un Emīls Bokalders. "RPI-Seniori" labā sešus vārtus guva Reinis Eikens, bet neviens nespēja gūt vairāk par diviem. 

Tajā pašā dienā "Ogre/ONSC" savā laukumā pierādīja, ka var uzvarēt arī astoņu spēlētāju sastāvā, esot ar ļoti minimālām rotācijas iespējām mača gaitā. Ogrēnieši dominēja visas spēles garumā pret "Salaspili" un galarezultātā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 26:15. Otrajā spēles nogrieznī viesi guva tikai sešus vārtus. Ogres komandas sastāvā rezultatīvākie šajā spēlē ar sešiem vārtiem bija Jānis Bauze un Reinis Sļusarevs, savukārt pa pieciem guva Artūrs Klimočkins un Jānis Zvaigznītis. Salaspilij ar pieciem vārtiem izcēlās Matīss Strautnieks, bet četrus pievienoja Artūrs Lejiņš. 

Svētdien dienas pirmajā spēlē 1. līgā "Dobele/Tērvete" uzņēma Ludzas "Latgols juniori" handbolistus. Mača ievadā laukumā risinājās diezgan līdzīga spēle, un ludzānieši uz brīdi pat ieguva trīs vārtu handikapu (11:8). Visa puslaika gaitā skrieties ar Dobeles komandu ludzēnieši gan nespēja, tieši nogriežņa noslēdzošo daļu mājinieki nospēlēja īpaši spēcīgi, kas pēc 30 minūtēm deva visai komfortablu piecu vārtu pārsvaru - 19:14. 

Otrā puslaika sākumdaļā "Dobele/Tērvete" veiksmīgi darbojās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kas vadību ļāva nostiprināt vēl vairāk - 26:18. Mača noslēdzošajā daļā "Latgols juniori" spēja tikt nedaudz tuvāk, taču ne atgriezt intrigu cīņā par uzvaru, un "Dobele/Tērvete" izcīnīja panākumu ar 33:29. Ričards Mucinieks uzvarētājiem izcēlās ar septiņiem vārtiem, pa pieciem vārtiem Oskaram Biseniekam un Rūdim Šķupelim. "Latgols juniori" sastāvā ar deviņiem vārtiem atzīmējās Edvīns Matvejenko. 

Savukārt "Jūrmalas sports-2" līderpozīcijas čempionātā saglabāja ar rezultatīvu uzvaru viesos pret "Ulbrokas SK" - 37:31. Kūrortpilsētas handbolisti mača ievadā ieguva nelielu pārsvaru, kuru pēc tam pakāpeniski palielināja, un vairs nevienā brīdī nedeva pretiniekiem cerību stariņu uz pozitīvu rezultātu šajā mačā. Uldis Vilsons bija rezultatīvākais ar desmit vārtiem, deviņi Edgaram Grīnbergam, savukārt Ričards Frīdenbergs spēli pabeidza ar septiņiem vārtiem. "Ulbrokas SK" rindās pa deviņiem vārtiem guva Sandis Oto un Rauls Serafimovičs. 

1. līgas turnīra tabulā pirmajā pozīcijā ar 11 punktiem septiņos mačos ir "Jūrmalas sports-2", desmit punktus iekrājusi "Ogre/ONSC", bet "Dobele/Tērvete" noslēdz labāko trijnieku ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs.

Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabula
Statistika