''Tenax Dobele'' viesos mēģinās atspēlēt mīnus trīs pret rumāņiem

23/11/2019

Šovakar EHF Izaicinājuma kausa trešās kārtas ietvaros Latvijas čempione "Tenax Dobele" aizvadīs atbildes spēli viesos pret vienu no spēcīgākajām Rumānijas komandām "AHC Potaissa Turda". Mača sākums pulksten 18:00. 

"Tenax Dobele" pirmā pretiniece EHF Izaicinājuma kausā bija Luksemburgas komanda "Dudelange", kuru ikdienā pārstāv arī Latvijas handbolists Toms Lielais. Latvijas komanda aizvadīja divas labas spēles, abās izcīnīja uzvaras (27:24, 28:24), kā rezultātā nemaz lielas problēmas divu spēļu summā neradās, un Latvijas komanda soļoja tālāk un gaidīja savu nākamo pretinieci šajā turnīrā. 

Par to kļuva rumāņu "Potaissa Turda". Jau pirms mača bija skaidrs, ka Rumānijas klubs jau būs krietni nopietnāks pārbaudījums, un pretinieki būs favorītu loma. Dobeles sporta hallē tika sarīkota lieliska atmosfēra, abas komandas demonstrēja rezultatīvu handbolu, tomēr spēles kontrole bija pretinieku rokās, kuri pelnīti uzvarēja ar 38:35. Mača garumā bija dažas epizodes, kad spēle varēja pagriezties pretējā virzienā, taču šādos brīžos rumāņi allaž nospēlēja ļoti aukstasinīgi. 

Šī vienība pagājušās sezonas Rumānijas spēcīgākajā čempionātā ieņēma trešo vietu. Regulāro sezonu "Potaissa Turda" noslēdza ar 16 uzvarām, četriem neizšķirtiem, sešiem zaudējumiem un ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā bronzas sērijā "Potaissa Turda" abās spēlēs pieveica "CSM Bucuresti".

Šajā sezonā vismaz pagaidām "Potaissa Turda" komanda spēlē vēl labāk. Desmit spēlēs septiņas uzvaras, viens neizšķirts un divi zaudējums, kas turnīra tabulā dod otro vietu aiz Rumānijas handbola granda "Dinamo Bucuresti". Šī komanda Rumānijas spēcīgākajā čempionātā uzvarējusi pēdējos četros gados pēc kārtas. Jāpiemin gan, ka "Potaissa Turda" vienu no diviem zaudējumiem piedzīvoja pēdējā mačā, kad piekāpās vienai no apakšgala komandām. Rumānijas augstākajā līgā kopumā startē 14 komandas. 

Mača sākums Rumānijas kluba mājvietā šovakar pulksten 18:00! Uzvarētāju komandas noskaidros divu spēļu summā, kas nozīmē, ka šajā mačā "Tenax Dobele" ir vajadzīga ne tikai uzvara, bet jāatspēlē arī šis trīs vārtu deficīts.