“ASK/LSPA” spraigā spēlē izcīna uzvaru Vaiņodē

08.02.2020 14:03

Šodien SynotTip handbola Virslīgas turnīrā notika viena spēle. Līdzīgā un intrigas bagātā spēlē "ASK/LSPA" viesos ar minimālu pārsvaru 24:23 pieveica vietējo "Vaiņodes" komandu. 

Sezonas pirmo posmu krietni veiksmīgāk aizvadīja Vaiņodes handbolisti, kuri 14 spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras un bija tikai viena panākuma attālumā, lai iekļūtu pirmajā četriniekā. "ASK/LSPA" sezonas pirmajā pusē iekrāja tikai trīs punktus par vienu uzvaru un neizšķirtu. 

Mača ievadā abas komandas nespēja atrast savu spēli uzbrukumā. Pirmo reizi, kāda komanda divu vārtu pārsvaru ieguva devītajā minūtē, kad "ASK/LSPA" 4:2 pārsvaru sniedza Dmitrijs Lubgāns. Puslaika gaitā "Vaiņode" vairākas reizes izlīdzināja rezultātu, un arī pēc 30 minūtēm uz rezultāta tablo bija līdzsvars – 10:10. 

Otrā puslaika sākumdaļā vadība mainījās vairākas reizes, bet tieši puslaika vidusdaļu labāk nospēlēja "ASK/LSPA", izvirzoties priekšā ar plus četri – 21:17. Lai arī divas minūtes pirms beigām pēc Kristera Plūmes vārtu guvuma "Vaiņode" izvirzījās vadībā ar 23:22, taču pēdējos divus vārtus mačā guva "ASK/LSPA", svinot uzvaru ar 24:23. 

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar astoņiem vārtu guvumiem izcēlās Rihards Kristers Ozols, bet piecus panākumā pievienoja Ingus Kristiāns Jonuška. "Vaiņodes" rindās ar desmit vārtiem labākais bija Oskars Pāvils.

SynotTip Virslīga, 8. februāris
Vaiņode – ASK/LSPA 23:24 (10:10)
Vaiņode: Oskars Pāvils 10, Ričards Juzups 5, Kristers Plūme 4, Greikšs 2, Mickus 1, Rihards Plūme 1, Silnieks, Ziemelis, Sproģis, Orlovs, Tiškus, Vaitkus, Lībeks, Dīks
ASK/LSPA: Ozols 8, Jonuška 5, Stepuļenoks-Stukanovs 4, Vilsons 3, Lubgāns 2, Liepiņš 1, Fadejevs 1, Piševs, Strazds, Germovs, Buklovskis, Zvejnieks