“Celtnieks Rīga” Baltijas līgā sagrauj igauņus

30.11.2019 22:00

Šovakar Baltijas handbola līgas turnīra B grupas ietvaros spēli aizvadīja “Celtnieks Rīga” komanda, kas savā laukumā ļoti pārliecinoši apliecināja savu meistarības pārākumu pret Igaunijas vienību “Viljandi” – 38:22. 

Latvijas vienība jau ar spēles pirmajām minūtēm pierādīja, ka igauņiem šajā spēlē būs maz iespēju. Pēc desmit minūtēm rīdzinieki bija vadībā ar 7:3, bet nākamajās desmit minūtēs pretiniekiem ļāva gūt tikai vienus (!) vārtus, sasniedzot desmit vārtu handikapu – 14:4. Pēc spēles pirmā puslaika mača liktenis lielā mērā bija izšķirts – 19:7.

Apgriezienus uzbrukumā “Celtnieks Rīga” nedomāja samazināt arī pēc puslaika pārtraukuma, tiesa, aizsardzībā vaļību bija vairāk, kas rezultatīvāk ļāva spēlēt arī pretiniekiem. Kopumā rīdzinieki gan pilnībā kontrolēja notikumus laukumā, noslēdzošajā daļā vēl vairāk palielināja savu pārsvaru un galarezultātā izcīnīja graujošu panākumu ar 38:22. 

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija baltkrievu leģionārs Aleksejs Haisa, kurš izcēlās ar deviņiem vārtiem. Pa septiņiem vārtiem guva cits baltkrievs Aleksandrs Pocikaiļiks un Artis Kurmēns, piecus pievienoja Rihards Leja, pa trim guva Lauris Eglītis un Roberts Freibergs, divas reizes izcēlās Igors Ignatjevs, bet pa reizei Mareks Černousovs un Toms Popens. 

B grupas turnīra tabulā “Celtnieks Rīga” šobrīd ieņem trešo pozīciju sešu komandu konkurencē ar trim uzvarām piecās spēlēs.