“Celtnieks Rīga” vadītājs Blome: “Latvijā uzvarēs tā komanda, kura sakārtos aizsardzību”

31.01.2020 09:48

Latvijas Handbola federācija (LHF) turpina veidot apskatus par SynotTip handbola Virslīgas klubiem sezonas otrā posma sakarā. Viena no galvenajām favorītēm ir "Celtnieks Rīga", par kuru stāsta kluba vadītājs Normunds Blome.

LHF līdzīgi kā pirms sezonas sākuma arī pirms otrās daļas ievada klubu treneriem vai pārstāvjiem uzdeva vienādus jautājumus, lai šoreiz uzzinātu par komandas darbu Virslīgas pārtraukumā Eiropas čempionātā laikā, sastāvu, secinājumiem pēc pirmā posma, kā arī mērķiem sezonas turpinājumā. 

LHF uzdeva sekojošus jautājumus:
1. Ko komanda darīja Virslīgas pārtraukuma laikā? Bija iedota ilgāka atpūta vai turpinājāt trenēties?
2. Kāda ir situācija ar sastāvu? Vai ir notikušas kādas izmaiņas? Ir spēlētāji, kas ir paspējuši atgūties pēc savainojumiem?
3. Kādi ir galvenie secinājumi par sezonas 1. posmu? Kā tas aizritēja Jums un čempionāts kopumā? Kādi pārsteigumi?
4. Ko sagaidāt no 2. posma? Vai ir mainījušies komandas mēŗķi, salīdzinot ar laiku pirms sezonas? Vai ir kādi vārdi, ko gribētu pateikt saviem līdzjutējiem? 

1. "Uzsākām trenēties no 6. janvāra ar pārtraukumiem Latvijas nacionālās izlases spēļu dienās Eiropas čempionāta finālturnīra laikā. Strādājām divas nedēļas pie fiziskās formas uzlabošanas Kupļa vadībā. Bumbas rokās pirmo reizi spēlētāji paņēma 20. janvārī. Ar to varētu būt skaidrojams tas, ka spēlē pret "Latgols" komandu vairākiem spēlētājiem bumba krita ārā no rokām."

2. "Pēc saspringta novembra decembrī nācās spēlēt ar pusi no komandas, bet tagad, paldies Dievam, visi ir atsākuši trenēties, tāpēc ceru ka traumu skaitu esam izsmēluši."

3. "Grūti nosaukt kādu pārsteigumu Latvijas čempionātā. "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga" komandas uz šo brīdi ir spēcīgākas par pārējām. Protams, visi grib pierādīt savas spējas tieši pret šīm komandām. Bet labs pluss ir tas, ka starp pārējām komandām ir cīņa un uzvarēt var jebkurš. Kā galveno secinājumu, varētu teikt, ka Latvijā uzvarēs tā komanda, kura sakārtos aizsardzību!"

4. "Pēc ritma otrais posms ir vienkāršāks, arī Baltijas Handbola līgā ir palikušas tikai trīs spēles, tāpēc koncentrējamies BHL, lai pirmo reizi kluba vēsturē iekļūtu ceturtdaļfinālā. Latvijas čempionāts tiek izmantots sadarbību slīpēšanai un otrā sastāva iespēlēšanai. Protams, punktus zaudēt mēs nedrīkstam, "play-off" mājas priekšrocība ir ļoti svarīgs faktors.

Visiem handbola līdzjutējiem, atbalstītājiem vēlos lūgt, lai nāk atbalstīt klātienē, jo tik tiešām ir forši spēlēt pie pilnām tribīnēm, kā tas bija Rīgas čempionātā. Bet no mūsu puses centīsimies rādīt foršu handbolu!"

"Celtnieks Rīga" sezonas pirmajā posmā Virslīgā abās spēlēs zaudēja "Tenax Dobele", taču visos pārējos mačos "Celtnieks" izcīnīja uzvaras, pārliecinoši ierindojoties otrajā pozīcijā. Otrā posma ievadā pirmā četrinieka ietvaros "Celtnieks" interesantā spēlē ar 38:34 pieveica Ludzas "Latgolu". Jāatgādina, ka no pirmā četrinieka pirmās divas komandas uzreiz iekļūs pusfinālā, savukārt no otrā četrinieka divas spēcīgākās komandas izcīnīs sev vietu ceturtdaļfinālā. Gan pirmajā, gan otrajā četriniekā otrajā posmā katra komanda nospēlēs ar katru mājās un izbraukumā.