Guntis Ciematnieks pārtrauc darbu LHF ģenerālsekretāra amatā

23.07.2020 16:20

Latvijas Handbola federācijas (LHF) Padome pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi darba attiecības ar līdzšinējo LHF ģenerālsekretāru Gunti Ciematnieku.

Mārtiņš Bičevskis, LHF prezidents: "Paldies Guntim par viņa darbu LHF ģenerālsekretāra amatā aizvadītajos četros gados. Šajā laikā ir vairāki izceļami sasniegumi, kas nodrošina iespēja handbola tālākai attīstībai. Protams, kā galvenais piemērs jāmin izlases kvalificēšanās 2020. gada Eiropas čempionāta finalturnīram, kas Latvijas izlasei izdevās pirmo reizi vēsturē.

Vēl viens būtisks sasniegums ir iegūtās tiesības organizēt U20 Eiropas čempionātu vīriešiem B divīzijā. Šobrīd pēc vienošanās esam nolēmuši, ka ģenerālsekretāra amatā turpmāk Ciematnieks vairs nestrādās. No savas puses vēlos novēlēt Guntim veiksmi turpmākajā karjerā.

Tā kā līdz pārvēlēšanu kongresam 2021. gada martā ir atlikuši vairs tikai astoņi mēneši, esmu vienojies ar cilvēku no handbola sistēmas – viceprezidentu Normundu Blomi, ka viņš uzņemsies ģēnerālsekretāra pienākumus. Virzīšu viņa kandidatūru Biedru kopsapulcē 6. augustā."

Guntis Ciematnieks: "Man bija gods strādāt Latvijas Handbola federācijā šos četrus gadus. Ar ierobežoties resursiem izdevās sasniegt rezultātus, no kuriem galvenais, protams, bija daudzu lielākais mērķis – dalība Eiropas čempionāta finālturnīrā. Šobrīd esmu nolēmis pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus, un handbola starpsezona ir labākais laiks, kad šādus lēmumus pieņemt."

Foto: Zigismunds Zālmanis