Krištopāns iekļauts arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas zvaigžņu izlasē

24.06.2019 21:00

Eiropas Handbola federācija (EHF) nosaukusi septiņus labākos spēlētajus 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, zvaigžņu izlasē iekļaujot katras pozīcijas vienu handbolistu. Starp viņiem arī Latvijas nacionālās izlases līderis Dainis Krištopāns. 

Dainis šogad ir pierādījis, ka ir viens no labākajiem spēlētājiem visā pasaulē. Krištopāns šosezon aizvadīja labāko sezonu savā karjerā. Latvietis ne tikai bija galvenais līderis Latvijas vēsturiskajā panākumā, bet Daiņa rēķinā šogad ar Maķedonijas klubu Skopjes “Vardar” arī Eiropas handbola prestižākā balva – EHF Čempionu līgas trofeja, pie tam arī Čempionu līgā Dainis tika iekļauts labāko septiņu spēlētaju skaitā. 

Par spilgtāko spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā noteikti jāizceļ Latvijas handbolista sniegums pret Slovēniju – Latvijas uzvarā (25:24) pret 2017. gada pasaules bronzas medaļnieci Slovēniju Krištopāns guva vairāk nekā pusi komandas vārtu, pretinieku vārtsargu pārspējot 13 reizes. Šī uzvara arī garantēja Latvijai vietu Eiropas čempionātā finālturnīrā. 

“Dainis šobrīd visai Eiropai ir bieds. Tajā pašā laikā mums ir vēl, pie kā strādāt, lai izmantotu viņu pilnībā. Dainis bieži uz sevi uzvelkt divus trīs spēlētājus, tāpēc jāspēj izmantot arī pārējos spēlētājus. Protams, ka tas, ko viņš paveica [13 vārti] ir ārpus jebkādiem standartiem. Lasīju Slovēnijas presi un zinu, ka viņi ļoti gatavojās. Viņi zināja visu, bet vienkārši nerada pretlīdzekļus. Dainim tāpat kā visiem pārējiem bija skaidrs mērķis. Tas viņam ir ļoti svarīgi, jo tāds Dainis ir viens no labākajiem handbolistiem pasaulē. Viņš nebaidās uzņemties iniciatīvu un guva vārtus svarīgos brīžos,” tā Daiņa sniegumu iepriekš komentēja Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins. 

2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs no 10. līdz 26. janvārim risināsies trīs valstīs – Austrijā, Zviedrijā un Norvēģijā.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlase
Vārtsargs: Jans Ženti (Francija)
Kreisā mala: Bjarki Mars Elisons (Islande)
Kreisais ārējais: Doruks Pehlivans (Turcija)
Saspēles vadītājs: Andrē Šmids (Šveice)
Labais ārējāis: Dainis Krištopāns (Latvija)
Labā mala: Dmitrioss Cirass (Grieķija)
Līnijas spēlētājs: Leps Petrovskis (Čehija)