Latvija cīņu par vietu pasaules čempionātā sāks pret Izraēlu

30.01.2020 11:24

Šodien Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikušajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozē noskaidrojās, ka Latvijas nacionālā izlase "play-off" pirmajā kārtā spēkosies ar Izraēlas valstsvienību.

Latvijas izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" pirmajā kārtā bija starp četrām izliktajām komandām, jo bija viena no četrām vājākajām komandām Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumā. Pretī Latvijai varēja stāties viena no veiksmīgi kvalifikācijas pirmo posmu pārvarējušajām izlasēm, un par to kļuva Izraēlas valstsvienība. 

No Eiropas pasaules čempionātam, kas notiks Ēģiptē, jau ir kvalificējušās četras izlases: 2019. gada pasaules čempione Dānija, kā arī šā gada Eiropas čempionāta trīs stiprākās komandas Spānija, Horvātija un Norvēģija. Nākamās 16 Eiropas čempionāta dalībnieces pasaules čempionāta kvalifikāciju sāks noslēdzošajā "play-off" posmā.

"Play-off" pirmā kārta tiks izspēlēta 15. līdz 19. aprīlim. Jāpiemin, ka pirms pāris gadiem Latvija ar Izraēlu jau tikās, kad pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā uzvarējām ar 29:28. Toreiz Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet Dainis Krištopāns pievienoja astoņus vārtu guvumus. 

Latvijas nacionālā izlase pirmo spēli aizvadīs viesos 15. vai 16. aprīlī, savukārt Latvijas valstsvienības laukumā spēle tiks aizvadīta 18. vai 19. aprīlī. Atgādinām, ka, lai iekļūtu pasaules čempionāta finālturnīrā, būs jāparvar divas kārtas. Izšķirošā kārta tiks izspēlēta laika posmā no 5. līdz 11. jūnijam.