Latvija lauž spēles gaitu un sakauj Luksemburgu

23.10.2019 21:00

Luksemburgas pilsētā Differdangē pārbaudes spēli pret vietējo Luksemburgas valstsvienību aizvadījusi Latvijas nacionālā handbola izlase, kas pēc ne tā labākā spēles pirmā puslaika spēja mainīt cīņas gaitu un galarezultātā izcīnīt panākumu ar rezultātu 33:27. Rīt komandas tiksies atkārtoti. 

Latvijas izlase 20 spēlētāju sastāvā uz Luksemburgu devās otrdien. Treniņnometne, gatavojoties 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, tiks aizvadīta līdz 26. oktobrim. Jau iepriekš ziņojām, ka tās ietvaros paredzētas divas pārbaudes spēles pret vietējo Luksemburgas izlasi. Pirmā no tām šodien, bet otrā – rīt. 

Mača sākums nedaudz labāks padevās Luksemburgas komandai, pie tam ceturtajā minūtē divu minūšu sodu nopelnīja Ingars Dude, un tā visa rezultātā Luksemburga izvirzījās vadībā ar 4:2. Drīz vien mājiniekiem izdevās vēl viens neliels izrāviens, un Latvija nonāca iedzinējos pat ar četriem vārtiem – 5:9. 

Pirmajā puslaikā līderu lomu Latvijas izlases uzbrukumā uzņēmās Uvis Strazdiņš un Nils Kreicbergs, tāpēc spējām samazināt rezultāta starpību. Pēc Raivja Gorbunova vārtu guvuma viesi pietuvojās arī līdz 14:15. Pirmo puslaiku noslēdzām ar divu vārtu deficītu (15:17), tiesa, jāatzīmē, ka Latvijai veiksmīgi izdevās izspēlēt pēdējo epizodi puslaikā, vārtus gūstot Strazdiņam.

Otrā puslaika sākumā Latvija nodemonstrēja iespaidīgi dominējošu sniegumu. Armanda Uščina vadītā komanda guva astoņus (!) vārtus pēc kārtas (23:17). Pie  21:17 Luksemburga pieprasīja pārtraukumu, bet arī pēc tā apstādināt Latvijas uzbrukumu mājinieki nespēja. Latvija savu pārsvaru vienā brīdī palielināja pat līdz astoņiem vārtiem (32:24). Galarezultātā mūsējiem uzvara ar 33:27.

Rezultatīvākie Latvijas izlases sastāvā ar sešiem vārtiem bija Uvis Strazdiņš un Nils Kreicbergs, pa četriem vārtiem guva Dainis Krištopāns un Ingars Dude. Trīs vārtus pievienoja Oskars Arājs un Evars Klešniks, divas reizes izcēlās Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds, bet pa reizei precīzi bija Raivis Gorbunovs, Jānis Pavlovičs un vārtsargs Raitis Puriņš. 

Rīt pulksten 20:30 pēc Latvijas laika komandas tiksies atkārtoti. 

Latvijas izlases kandidātu saraksts treniņnometnei Luksemburgā
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (HC Vardar, Maķedonija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga) 
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (Tenax Dobele), Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Oskars Arājs (Tenax Dobele), 
Saspēles vadītāji: Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija), Austris Tuminskis (EHV Aue, Vācija), Toms Lielais (HB Dudelange, Luksemburga), Raivis Gorbunovs (RK Umag, Horvātija) 
Labā mala: Uvis Strazdiņš (HC Kehra, Igaunija), Andis Ērmanis (Tenax Dobele)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (HC Vardar, Maķedonija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija), Evars Klešniks (LIT Tribe Germania, Vācija), Jānis Pavlovičs (Sandefjord Handball, Norvēģija) 
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Artūrs Meikšāns (Polva Serviti, Igaunija), Egils Politers (Tenax Dobele)

Oficiālās personas
Armands Uščins, Galvenais treneris
Andrejs Narnickis, Treneris
Arnolds Straume, Treneris
Sandris Veršakovs, Treneris
Agate Ādiņa, Fizioterapeite
Ēriks Visockis, Fiziskās sagatavotības treneris
Guntis Ciematnieks, Delegācijas vadītājs