Latvijas U18 un U20 izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionātā B divīzijā

03.11.2019 22:00

Šodien Austrijas galvaspilsētā Vīnē notika Eiropas U18 un U20 čempionātu izloze. B divīzijā Latvijas U18 izlase spēlēs B grupā pret Rumāniju, Luksemburgu un Azerbaidžānu, savukārt U20 izlase mājas čempionātā Rīgā spēlēs sešu komandu A grupā kopā ar Rumāniju, Turciju, Gruziju, Lielbritāniju un Beļģiju. 

Eiropas U18 čempionātā B divīzijā startēs 24 komandas, kuras Eiropas rangā ieņem 17. līdz 40. vietu. Komandas būs sadalītas trīs grupās katrā pa astoņām komandām. Katra grupai būs sava rīkotājvalsts – čempionāta spēles notiks Maķedonijā, Bulgārijā un Melnkalnē. 

Sandra Veršakova vadītā Latvijas U18 izlase nonākusi Melnkalnes grupā, taču pret mājiniekiem sākotnējā fāzē vismaz Latvijai nebūs jāspēlē, jo Melnkalnes grupas astoņas komandas ir sadalītas vēl divās grupās katrā pa četrām komandām. Latvija nonākusi B grupā ar Rumāniju, Luksemburgu un Azerbaidžānu.

No zemākā groza Latvijai tika Azerbaidžāna, nedaudz augstāk reitingā ir Luksemburga, bet grupas favorīte pēc reitinga ir Rumānija. U18 izlašu Eiropas čempionāta spēles tiks aizvadītas no 17. līdz 23. augustam. 

Eiropas U20 čempionāta viena no rīkotājvalstīm būs Latvija, bet otra – Bosnija un Hercegovina. U20 čempionātā B divīzijā kopumā startēs 21 komanda, no kurām Latvijā cīnīsies 11 izlases – bez Latvijas vēl arī Rumānija, Baltkrievija, Maķedonija, Turcija, Luksemburga, Gruzija, Bulgārija, Kosova, Lielbritānija un Beļģija. Arī U20 čempionātā B divīzijā startēs komandas, sākot ar 17. vietu Eiropas reitingā. Latvija šajā rangā ir 31. pozīcijā. 

Līdzīgi kā U18 čempionātā arī U20 komandas, kuras startē konkrētajā valstī tiek sadalītas vēl divās grupās. Latvija pēc izlozes nonākusi A grupā, kurā startēs sešas izlases. Arnolda Straumes vadītās komandas pretinieces būs Rumānija, Turcija, Gruzija, Lielbritānija un Beļģija. 

Eiropas čempionāts U20 izlasēm B divīzijā notiks no 3. līdz 12. jūlijam. Latvijas grupas visas spēles notiks Rīgā, Elektrum Olimpiskajā centrā. Jau tagad ir zināms, ka turnīra pirmajā dienā Latvija pulksten 19:00 tiksies ar Rumāniju, bet turpinājumā mūsējos sagaida spēles ar Turciju, Lielbritāniju, Beļģiju un Gruziju. Pusfinālā iekļūs divas grupas spēcīgākās komandas.