“Salaspils SS” uzvar Dobelē un pietuvojas izslēgšanas spēlēm

24.02.2020 10:33

Svētdienas vakarā Latvijas handbola Virslīgā sievietēm svarīgu uzvaru izcīnīja "Salaspils SS" komanda, kas viesos ar 34:31 pieveica "REIR Dobele", tādā veidā sperot platu solim pretim iekļūšanai izslēgšanas spēlēs. 

Kā jau LHF vairākas reizes rakstījusi, pēc sezonas pirmā posma komandas sadalītas divos trijniekos, kur vēlreiz katra ar katru tiekas divas reizes. Ja no pirmā trijnieka visas trīs komandas iekļūst "play-off", un cīņa notiek par pēc iespējas augstāku vietu un mājas spēļ priekšrocībām, tad otrajā trijniekā tikai spēcīgākā komanda iekļūs pusfinālā. 

"Salaspils SS" spēli Dobelē iesāka diezgan nepārliecinoši, un Dobele ilgāku laiku bija priekšā ar vieniem diviem vārtiem. 15. minūtē viešņas pārņēma vadību pēc Ērikas Sirsniņas vārtu guvuma. Puslaika atlikušajā laikā abas komandas apmainījās ar izrāvieniem, un pirmās 30 minūtes noslēgumā ar trīs vārtu handikapu noslēdza "Salaspils SS" – 17:14. 

Otrā puslaika ievadā gan Dobele, gan Salaspils spēja gūt trīs vārtus pēc kārtas, tādējādi joprojām vadībā bija Salaspils komanda. Mača izskaņā "REIR Dobele" divas reizes bija tikai vienu vārtu attālumā, taču pēdējos divus vārtus šajā mačā guva "Salaspils SS", galarezultātā svinot panākumu ar 34:31. 

Renāta Salmane ar 12 vārtiem bija rezultatīvākā uzvarētāju sastāvā, savukārt ar 11 vārtiem palīdzēja Dace Potapova, sešas reizes pretinieču vārtsardzi pārspēja Linda Borisanova. Dobeles sastāvā komandas līderes Laura Ņeverovska un Letīcija Veinberga guva pa deviņiem vārtiem. 

Šobrīd otrajā trijniekā ar septiņiem punktiem līdere ir "Salaspils SS" komandai, kurai otrajā posmā atlikusi viena spēle 14. martā savā laukumā pret "REIR Dobele". Salaspils handbolistes vēl apsteigt var LSPA komanda, kurai ir četri punkti un divas atlikušas spēles pret Dobeles komandu. Virslīgā sievietēm izslēgšanas spēļu turnīru plānots sākt 21. vai 22. martā.