SynotTip Virslīgā zināmas visas “play-off” dalībnieces

01.03.2020 20:19

Pēc "Vaiņodes" šīvakara uzvaras SynotTip handbola Virslīgas otrā četrinieka spēlē pār "ASK/LSPA" noskaidrojušās visas sešas komandas, kuras šīgada pavasarī cīnīsies turnīra izslēgšanas spēlēs. 

Pirms šīs spēles "ASK/LSPA" divu uzvaru gadījumā vēl saglabāja cerību pakāpties uz vajadzīgo otro vietu otrajā četriniekā, savukārt "Vaiņodei" svētdienas vakarā bija iespēja noņemt visus jautājumus par to, kuras sešas komandas piedalīsies šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīrā.

"Vaiņodes" komanda to pārliecinoši arī izdarīja. Mača pirmais puslaiks gan kopumā izvērtās ļoti līdzīgs. Pirmajās 20 minūtēs ar divu vārtu pārsvaru vismaz uz brīdi vadībā spēja izrauties abas komandas. Puslaika noslēdzošajā daļā būtisku pavērsienu nebija, un pēc 30 minūtēm uz rezultāta tablo bija neizšķirts rezultāts – 14:14. 

Līdz 47. minūtei vēl "ASK/LSPA" turējās blakus, bet mača pēdējās 13 minūtes ar dominējošu sniegumu aizvadīja "Vaiņodes" komanda, kas galarezultātā pat uzvarēja ļoti pārliecinoši – 35:26. "Vaiņodes" sastāvā ierasti rezultatīvs bija Oskars Pāvils, kurš šoreiz izcēlās ar 12 vārtiem, bet Gatis Taujēns pievienoja septiņus. "ASK/LSPA" rindās Kristers Rihards Ozols guva sešus vārtus, savukārt pieci Viktora Fadejeva kontā.

Pēc šīs spēles kļuvis skaidrs, ka atlikušajā otrā posma daļā "ASK/LSPA" nespēs noķert ne "Vaiņodi", ne "Jūrmalas sports", un šīs divas komandas pievienosies izslēgšanas spēlēs vadošajam četriniekam, proti, "Tenax Dobele", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre". Jāpiemin, ka no pirmā četrinieka pirmās divas komandas uzreiz garantēs vietu pusfinālā. 

SynotTip Virslīga, 1. marts
ASK/LSPA – HK Vaiņode 25:36 (14:14)
ASK/LSPA: Ozols 6, Fadejevs 5, Liepiņš 3, Jonuška 3, Sudmalis 3, Buklovskis 2, Germovs 1, Piševs, Strazds, Čižauskis, Stepuļenoks-Stukanovs, Sausnītis, Zvejnieks
HK Vaiņode: Pāvils 12, Taujēns 7, Kristers Plūme 4, Mickus 3, Pumpurs 3, Juzups 2, Rihards Plūme 1, Dīks 1, Orlovs 1, Greikšs 1, Sproģis, Žentiņš, Bublauskis