“Tenax” atgūstas pēc vāja pirmā puslaika un izcīna uzvaru Vaiņodē

18.01.2020 22:00

Šovakar atsākās SynotTip handbola Virslīgas turnīrs, un valsts čempione “Tenax Dobele” bez vairākiem līderiem viesos aizvadīja vāju spēles pirmo puslaiku, taču spēja atspēlēties mača otrajā daļā un izcīnīt panākumu pret “Vaiņodi” ar rezultātu 33:28.

SynotTip handbola Virslīgā pārtraukums bija sakarā ar vēsturisku Latvijas handbola panākumu. Izlase piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīra. Norvēģijas pilsētā Tronheimā gan pie uzvarām tikt neizdevās, jo nācās atzīt Spānijas, Nīderlandes un Vācijas pārākumu. 

Tieši “Tenax Dobele” komanda bija visplašāk pārstāvētā komanda izlasē. No valsts čempiones valstsvienības sastāvā bija septiņi handbolisti – Aivis Jurdžs, Māris Veršakovs, Egils Politers, Andis Ērmanis, Oskars Arājs, Emīls Kurzemnieks un Antons Šuleiko. Savukārt treneru korpusā bija “Tenax Dobele” galvenais treneris Sandris Veršakovs. Uz Vaiņodi nebija devušies četri no viņiem – Jurdžs, Politers, Ērmanis un Kurzemnieks.

Mača ievadā bija jūtams, ka “Vaiņodes” komandai ir vairāk emociju, un uz tā pamata izdevās lielisks mača sākums. Uzbrukumā mājiniekiem sanāca gandrīz viss, arī Ivars Lācis vārtos nespēja glābt savu komandu, bumbas tīklā lidoja viena pēc otras, un 14. minūtē “Vaiņodes” pārsvars bija septiņi vārti – 11:4. Puslaika noslēdzošajā daļā “Tenax Dobele” pāris vārtus no deficīta izdevās atspēlēt, un pēc pirmā puslaika “Vaiņode” bija vadībā ar 19:14. 

Otrā puslaika sākumā mājinieki nopelnīja divus noraidījumus, un to pilnībā izmantoja Dobele, kas trīs minūšu laikā izlīdzināja rezultātu (19:19) un pārņēma iniciatīvu spēlē kopumā. Artūrs Auders pieprasīja pārtraukumu, taču arī pēc tā veiksmīgāk darbojās “Tenax” – 25:22. Divus vārtus “Vaiņode” atguva, bija arī iespēja izlīdzināt rezultātu, taču sekoja kļūda, un Māris Veršakovs panāca 26:24. “Tenax” atlikušajā laikā nospēlēja stabili un galarezultātā uzvarēja ar 33:28.

Uzvarētāju sastāvā šajā mačā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Māris Veršakovs, savukārt mājinieku rindās ar 12 vārtu guvumiem izcēlās Oskars Pāvils.

SynotTip Virslīga, 19. janvāris
HK Vaiņode – Tenax Dobele 28:33 (19:14)
HK Vaiņode: Oskars Pāvils 12, Mickus 4, Kristers Plūme 4, Ričards Juzups 3, Greikšs 2, Rihards Plūme 2, Pumpurs 1, Silnieks, Mārtiņš Juzups, Jurševskis, Sproģis, Orlovs, Kanenieks, Dīks, Bublauskis
Tenax Dobele: Veršakovs 9, Arājs 4, Tarasenko 4, Krastiņš 4, Pančenko 4, Miķelsons 4, Šuleiko 3, Lazda 1, Jansons, Pavļenko, Lācis