“Tenax Dobele” varenā cīņā piekāpjas spēcīgajai Minskas SKA

23.02.2020 14:50

Šovakar Baltijas handbola līgas turnīrā interesantā un līdzīgā cīņā Latvijas čempione "Tenax Dobele" viesos ar 27:29 piekāpās Minskas SKA, tādējādi sezonas pirmo noslēdzot A grupas trešajā pozīcijā. 

Pēc Ukrainas komandas "ZTR Zaporozhye" izstāšanās no Baltijas handbola līgas "Tenax Dobele" radās iespēja pat triumfēt grupā un uzreiz iekļūt labāko četriniekā. Lai to paveiktu, šodien bija nepieciešama uzvara Minskā. 

Mača pirmais puslaiks kopumā aizritēja ļoti līdzīgā spēlē. Puslaika vidusdaļā nedaudz labāks nogrieznis padevās Minskas SKA, kā rezultātā pēc 20 minūtēm mājinieki bija vadībā ar 11:8. "Tenax Dobele" gan spēja ātri atgūties, un puslaika pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta rezultāta – 14:14.

"Tenax" padevās lielisks otrā puslaika ievads, un komanda spēja iegūt pat plus trīs (21:18). SKA atbilde gan bija vēl spēcīgāka un desmit minūtes pirms beigām viesiem jau mīnus trīs (23:26). Galarezultātā Latvijas čempione piedzīvoja zaudējumu ar 27:29, kas nozīmē trešās vietas izcīnīšanu A grupā.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar sešiem vārtiem bija Māris Veršakovs, piecus guva Oskars Arājs un Ņikita Pančenko, četri Egila Politera kontā, bet pa diviem guva Aleksandrs Krastiņš un Nils Miķelsons.

Attiecīgi par A grupas uzvarētāju kļuvusi Minskas SKA komanda, kas kā vienīgā uzreiz iekļūst "Final 4" turnīrā. "Tenax Dobele" komandu pēdējā spēļu kārtā apsteidza 'Riihimaen Cocks", kas ceturtdaļinālā spēlēs pret "Kehra", "Tenax Dobele" sagaida cīņas pret "Šviesa Vilnius", kamēr trešajā ceturtdaļinālā savā starpā tiksies Klaipēdas "Dragunas" un "Polva Serviti".