U-16 izlase turnīru Minskā sāk ar drošu uzvaru

02.03.2020 16:33

Latvijas U-16 handbola izlase šodien aizvadīja pirmo spēli starptautiskā turnīrā Baltkrievijas galvapilsētā Minskā. Arnolda Straumes vadītā komanda pārliecinoši ar 28:22 apspēlēja Krievijas klubu no Krasnodaras. 

Jau spēles pirmajā puslaikā Latvijas komanda demonstrēja savu meistarības pārākumu. Pietiekami veiksmīgi ierobežojām pretinieku uzbrukumu, kā arī paši mūsu puiši rezultatīvi spēlēja uzbrukumā, pirmo nogriezni noslēdzot ar drošu sešu vārtu handikapu – 16:10. Otrajā puslaikā reālas iespējas atspēlēties mūsējie Krasnodarai nedeva un galarezultātā uzvarēja ar 28:22.

Latvijas U-16 izlases sastāvā pa sešiem vārtiem guva Matīss Strautnieks un Markuss Jurševskis, piecus vārtus guva Rauls Serafimovičs, bet četrus pievienoja Jevgeņijs Roginovs. Pa diviem vārtiem šajā spēlē Daniilam Lukjanovam un Rūdolfam Elfertam, savukārt vienreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Kārlis Auders, Leno Daniels Kazlaovskis un Daniels Mikjanskis. 

"Spēle izvērtās patiešām laba, visiem devām iespēju, un gandrīz visi spēja izcelties. No pirmās minūtes labi sākām, ieguvām ātri pārsvaru un visu spēli to arī noturējām. Domāju, ka šī bija komanda, kura mums arī bija jāuzvar. Ukraiņi un baltkrievi izskatījās spēcīgāki, tāpēc ar viņiem spēles būs nopietnākas. Rīt būs divas spēles. Šobrīd ēdam vakariņas un atpūšamies. Pagaidām viss ir kārtībā. Esmu apmierināts puišu sniegumu. Visi cīnājās un darīja to, par ko runājām. Protams, ka bija arī kļūdas, pie kurām turnīra gaitā piestrādāsim," par spēli stāsta galvenais treneris Arnolds Straume. 

"Šis ir Spartaka Miranoviča turnīrs. Notiek otro gadu. Atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Minskas lielā komanda, pats Miranoviča kungs. Nopietni cilvēki. Bija video prezentācijas. Turnīra līmenis ir patiešām augsts," par turnīru piebilst Straume. Sacensības notiks no 2. līdz 6. martam un kopumā tajā piedalīsies astoņas komandas. Bez Latvijas būs pārstāvētas arī komandas no Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas. Formāts paredz, ka katra komanda tiksies ar katru, proti, izlasei paredzētas septiņas spēles. Spēles notiks pēc 2×25 minūtes formāta. 

Latvijas U-16 izlases kalendārs pārbaudes turnīrā Baltkrievijā
2. marts
14:50, Krasnodara – Latvija U16
3. marts
13:10, RGYOR – Latvija U16
16:20, Novovolinska – Latvija U16
4. marts
15:50, Minska – Latvija U16
5. marts
10:40, Latvija U16 – Toljati
13:10, Latvija U16 – Zaparožje
6. marts
9:40, Latvija U16 – Minskas apgabala izlase

Latvijas U-16 izlases sastāvs turnīram Minskā
#11 Daniils Lukjanovs – 72.VSK 
#33 Kārlis Auders – Dobele   
#22 Rūdolfs Elferts – Dobele   
#16 Niks Lagzda – Dobele   
#35 Kristers Suharevs – Tērvete      
#27 Leno Daniels Kazlaovskis – Ludza    
#10 Daniēls Mikjanskis – Ludza   
#3 Matīss Strautnieks – Salaspils    
#2 Kristiāns Strautnieks – Salaspils    
#23 Jevgeņijs Roginovs – Vangaži 
#8 Rauls Serafimovičs – Ulbroka   
#12 Ilvars Reinholds – Ulbroka 
#17 Arvils Grava – Ulbroka   
#29 Markuss Jurševskis – Vaiņode