Virslīgā sievietēm līderes zaudē, tabulā izveidojas saspringta situācija

01.12.2019 22:00

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas handbola Virslīgā sievietēm notika trīs spēles. Uzvaras izcīnīja “Salaspils SS”, LSPA un Ludzas “Latgols” komandas, tādējādi turnīra tabulā izveidojusies ļoti saspringta situācija, līderpozīcijas gan joprojām saglabājot “Stopiņu NHK” un “Jēkabpils SS”.

Ceturtdien “Salaspils SS” viesojās pie “REIR Dobele” komandas. Viešņas spēles pirmajā puslaikā demonstrēja iespaidīgu spēli uzbrukumā. Lai arī pašas viešņas ielaida 18 vārtus, 30 minūtes vienalga izdevās noslēgt ar četru vārtu pārsvaru – 22:18. Pēc pārtraukuma uz brīdi mājinieces pietuvojās līdz mīnus viens (28:29), taču līdz galam lauzt spēles gaitu nespēja, un galarezultātā “Salaspils SS” uzvarēja ar 40:36. Uzvarētājām rezultatīvākā ar 12 vārtiem bija Renāte Salmane, 11 pievienoja Dace Potapova, bet deviņi Agritas Bērtiņas kontā. Dobelei 19 vārtus guva Laura Ņeverovska, savukārt Letīcijai Veinbergai un Ilvijai Buividei pa pieciem vārtiem. 

Piektdien LSPA komanda devās uz Ulbroku, kur spēkojās ar vienu no čempionāta līdervienībām “Stopiņu NHK”. Tieši pēdējā laikā LSPA uzlabojusi savu sniegumu, kas solīja interesantu maču. Mača pirmajā puslaikā “Stopiņu NHK” vienība vairākas reizes ieguva divu vārtu handikapu, taču allaž LSPA nekur tālāk pretinieces nelaida, spēja izlīdzināt rezultātu, tāpēc neizšķirts pēc 30 minūtēm bija visai loģisks iznākums – 17:17. 

Pēc pārtraukuma vienības apmainījās ar izrāvieniem, kas vienā brīdī “Stopiņu NHK” sniedza pat plus četri (27:23). LSPA parādīja raksturu, nesalūza, noslēdzošo spēles daļu uzvarēja ar 9:3, visā mačā svinot nedaudz negaidītu panākumu ar 32:30. Kristīne Daņiļenko komandas uzvarā izcēlās ar 11 vārtiem, Ida Marī guva desmit, bet Annai Pudovskai seši vārti. “Stopiņu NHK” sastāvā rezultatīvākā ar deviņiem vārtiem bija Elita Ekkerte, Ivita Asare pievienoja astoņus, savukārt pa sešiem guva Lana Nikolajeva un Darja Savčenko. 

Trīs uzvaru sērija vakar pārtrūka pagājušās sezonas čempionei “Jēkabpils SS”, kas savā laukumā ar 23:26 piekāpās Ludzas “Latgolam”. Ludzānietēm izdevās apturēt iepriekšējos mačos iespaidīgi strādājušo uzbrukumu. 30 minūtēs “Latgols” ielaida deviņus vārtus, kas ļāva ielikt nopietnus pamatus uzvarai visā spēlē (16:9). Otrā puslaika ievadā viešņas pārsvaru palielināja līdz desmit vārtiem (20:10). “Jēkabpils SS” nepadevās, taču glābt spēli vairs nespēja. “Latgols” sastāvā ar sešiem vārtiem izcēlās Elīna Oļipova, Madara Cibuļska pievienoja piecus. “Jēkabpils SS” rindās septiņi vārti Simonai Ārmanei, bet ar pieciem maču pabeidza Gita Kaulakane. 

Turnīra tabulā līderpozīcijas ar desmit punktiem saglabā “Jēkabpils SS” un “Stopiņu NHK” komandas, bet pēc aizvadītās nedēļas spēlēm tikai par punktu atpaliek LSPA un “Salaspils SS” vienības. Pa sešiem punktiem iekrājušas “Latgols” un “REIR Dobele” handbolistes.

Kalendāŗs un rezultāti
Turnīra tabula
Statistika