Virslīgā sievietēm pirmo posmu līderu statusā noslēdz “Jēkabpils SS”

13.12.2019 22:00

Šovakar Latvijas handbola Virslīgā sievietēm noslēdzās čempionāta pirmais posms. Pie panākumiem tika Ludzas “Latgols” un “Jēkabpils SS”, kas divus punktus izcīnīja līderu spēlē, noslēdzot sezonas pirmo nogriezni turnīra tabulas pirmajā pozīcijā. 

Dienas pirmajā spēlē šodien laukumā devās Ludzas “Latgols” un “Salaspils SS” komandas. Lai arī mača sākumā ludzānietēm bija problēmas ar vārtu gūšanu, un Salaspils vienības vārtsardze sešu minūšu laikā bija pārspēta tikai reizi, puslaika turpinājumā mājinieces spēlēja ļoti rezultatīvi. “Latgols” no sākuma atspēlēja divu vārtu deficītu (3:5), bet līdz puslaika beigām ieguva pat diezgan drošu piecu vārtu pārsvaru – 16:11. 

Otrajā spēles daļā “Latgols” vēl vairāk palielināja savu pārsvaru un noslēgumā izcīnīja pārliecinošu panākumu ar 34:25. Rezultatīvākās šajā spēlē uzvarētāju sastāvā ar sešiem vārtiem bija Madara Cibuļska un Elīna Oļipova, Žanete Kukurāne izcēlās ar pieciem, bet pa četriem pievienoja Juta Bindemane un Daniela Griševa. “Salaspils SS” rindās pa deviņiem vārtiem Agritai Bērtiņai un Renātei Salmanei. 

Jēkabpilī savukārt šovakar vietējā komanda līdervienību spēlē uzņēma “Stopiņu NHK”. Mača ievads labāks izdevās mājiniecēm, kuras ieguva trīs vārtu pārsvaru – 5:2. Puslaika gaitā Jēkabpils komandas pārsvars vairākas reizes bija četru vārtu izteiksmā, bet tieši nogriežņa noslēdzošo daļu ar 5:1 uzvarēja “Stopiņu NHK”, pārtraukumā komandām dodoties pie neizšķirta rezultāta – 15:15. 

Pirmā puslaika beigās iegūtā pārliecība viešņām palīdzēja arī otrā nogriežņa sākumā. “Stopiņu NHK” pirmās trīs minūtes uzvarēja ar 6:1 un ieguva nopietnu pārsvaru (21:16). “Jēkabpils SS” nesalūza, turpinājumā deldēja rezultāta starpību, un rezultatīvs Anetes Čeičas sniegums 48. minūtē ļāva izlīdzināt rezultātu (26:26). Arī mača izskaņu aukstasinīgāk nospēlēja mājinieces, izcīnot svarīgu uzvaru ar 31:30. Čeiča bija rezultatīvākā uzvarētājām ar deviņiem gūtiem vārtiem, seši Gitai Kaulakanei, savukārt ar pieciem maču noslēdza Simona Ārmane. “Stopiņu NHK” sastāvā deviņi vārti Elitai Ekkertei, sesi Ivitai Asarei, bet pieci Elzai Seržantei. 

Katra komanda čempionātā tagad aizvadījusi pa desmit spēlēm, kas nozīmē, ka noslēdzies pirmais posms, un pirms izslēgšanas spēļu turnīra komandas katra ar katru tiksies vēl divas reizes. “Jēkabpils SS” šobrīd ir līdere ar 14 punktiem, bet tālāk seko “Stopiņu NHK” (12), “Latgols” (10), “Salaspils SS” (9), LSPA (9) un “REIR Dobele” (6).