''Celtnieka'' uzbrukumu apturēt nespēj arī Vaiņode, Jūrmala pieveic ''ASK/LSPA''

12/10/2019

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā kārtējo reizi savu augsto uzbrukuma potenciālu pierādīja "Celtnieks Rīga" komanda, kas viesos ar rezultātu 36:23 pieveica "Vaiņodi", gūstot trešo uzvaru tikpat aizvadītajās spēlēs. Savukārt otrajā vakara spēlē "Jūrmalas Sports" viesos pieveica "ASK/LSPA" (34:27).

"Celtnieks Rīga" komandai bija vajadzīgas piecas minūtes, lai pēc veiktā ceļa uz spēli iejustos un demonstrētu savu handbolu. "Vaiņodei" šajā laikā izdevās iekrāt 3:1 pārsvaru, kas gan nebija uz ilgu laiku. Turpinājumā rīdzinieki veica pāris nelielus izrāvienus, un 16. minūtē pēc Dmitrija Petuhova vārtu guvuma jau bija vadībā ar 10:6. Lielisks nogrieznis padevās Igoram Ignatjevam, kurš nepilnu divu minūšu laikā guva trīs vārtus (15:9). Arī puslaika beigu daļā "Celtnieks Rīga" uzbrukumā bija neapturama, noslēdzot 30 minūtes ar komfortablu astoņu vārtu handikapu - 19:11. 

Interesanti, ka arī pēc pārtraukuma puslaika sākumdaļa "Celtniekam" nebija tā labākā. Tā rezultātā "Vaiņode" spēja nedaudz samazināt rezultāta starpību, bet ne tik daudz, lai varētu runāt par spēles gaitas laušanu. Vistuvāk "Vaiņode" bija 45. minūtē (21:24), taču pēc tam "Celtnieks" visu salika pa plauktiņiem un galarezultātā uzvarēja ar 36:23. Teicamu spēli "Celtnieks Rīga" sastāvā aizvadīja Igors Ignatjevs, kurš šovakar bija spēles rezultatīvākais handbolists ar desmit gūtiem vārtiem. Astoņus vārtus guva Aleksejs Haisa. "Vaiņodes" sastāvā ar astoņiem vārtiem izcēlās Oskars Pāvils. 

"ASK/LSPA" un "Jūrmalas Sports" spēlē mājinieki guva pirmos divus vārtus (2:0), taču pēc tam jūrmalnieki atbildēja ar to pašu. Puslaika gaitā abām komandām izdevās vairāki dažu vārtu izrāvieni, kā rezultātā vadībā daudzas reizes pabija gan "ASK/LSPA", gan "Jūrmalas Sports". Puslaiku gan ar 14:13 pārsvaru noslēdza viesi. 

Otrajā puslaikā ilgāku laiku rezultāts attīstījās ļoti līdzīgi, bet puslaika vidusdaļā izšķirošo četru vārtu izrāvienu veica "Jūrmalas Sports" komanda (25:21). Atgūties pēc šāda pavērsiena "ASK/LSPA'' vairs nespēja, un galarezultātā viesi pat izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 34:27. 

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar astoņiem vārtiem bija Ričards Jablonskis, septiņi vārti Dairim Adamaitim, bet sešus pievienoja Alberts Gulbis. "ASK/LSPA" rindās pa pieciem vārtiem guva Andris Vītols un Roberts Zvejnieks. 

SynotTip Virslīga, 13. oktobris
HK Vaiņode - Celtnieks Rīga 23:36 (11:19)
HK Vaiņode: Pāvils 8, Mickus 5, Plūme 4, Greikšs 2, Pumpurs 2, Juzups 2, Silnieks, Jurševskis, Ziemelis, Sproģis, Orlovs, Žentiņš, Kanenieks, Lībeks, Dīks, Bublauskis
Celtnieks Rīga: Ignatjevs 10, Haisa 8, Petuhovs 5, Lejnieks 5, Černousovs 3, Kļaviņš 2, Balceris 2, Dauzou 1, Buračevskis, Puriņš

ASK/LSPA - Jūrmalas Sports 27:34 (13:14)
ASK/LSPA: Vītols 5, Zvejnieks 5, Strazds 4, Reniņš 4, Liepiņš 3, Stepuļenoks-Stukanovs 2, Ozols 1, Lubgāns 1, Sudmalis 1, Buklovskis 1, Piševs, Germovs, Kārkliņš, Čižauskis, Kalējs, Sausnītis
Jūrmalas Sports: Jablonskis 8, Adamaitis 7, Gulbis 6, Zariņš 5, Korzāns 4, Grīnbergs 4, Turkupols, Frīdenbergs, Gramsts