Daņiļenko nodrošina LSPA uzvaru Ludzā

04/10/2019

Šovakar Latvijas handbola Virslīgā sievietēm uzvaru guva LSPA komanda, kas viesos ar 27:21 pieveica Ludzas "Latgols", gūstot pirmo panākumu šajā sezonā.

LSPA piedalījās Virslīgas atklāšanas spēlē, kad viesos nācās atzīt "REIR Dobele" vienības graujošu pārākumu - 13:31. Uzreiz gan jāsaka, ka LSPA komandai bija lielas problēmas ar sastāvu, un studentes Dobelē ieradās septiņu spēlētāju sastāvā, kas objektīvi liedza cerēt uz pozitīvu rezultātu. 

Pret "Latgolu" cīņā devās par divām spēlētājām vairāk, un LSPA izdevās labs spēles sākums (4:2). Lai arī uz brīdi "Latgols" spēja izlīdzināt rezultātu (5:5), lielāko daļu puslaika LSPA bija vadībā ar diviem trim vārtiem. Pēc 30 minūtēm LSPA bija vadībā ar 14:12. 

LSPA otrā puslaika ievadā guva trīs vārtus pēc kārtas (17:12), tādējādi iegūstot izšķirošo pārsvaru šajā mačā. Ar labu spēli aizsardzībā LSPA nedeva ludzānietēm nekādas iespējas šajā mačā, noslēgumā izcīnot diezgan pārliecinošu uzvaru ar 27:21.

Lielisku maču aizvadīja LSPA līdere Kristīne Daņiļenko, kura šajā spēlē izpildīja 17 metienus pa vārtiem un guva 13 vārtus. Ar sešiem vārtiem izcēlās LSPA viesspēlētāja Ida Marie. Linda Krole bija rezultatīvākā ar pieciem vārtiem, četri vārti Madarai Cibuļskai.