Krištopāns nodrošina ''Vardar'' uzvaru Čempionu līgā, Lilienfelds lielisks 2. Bundeslīgā

29/09/2019

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairāki Latvijas nacionālās izlases handbolisti spēlējuši dažādās Eiropas handbola līgās. Trešo uzvaru trīs spēlēs EHF Čempionu līgā izcīnījusi Daiņa Krištopāna un Artūra Kuģas Skopjes "Vardar". 

Skopjes "Vardar" spēlēja viesos pret Ukrainas spēcīgāko komandu "Motor Zaprozhye". Mača pirmajā puslaikā spēli kontrolēja ukraiņi, kuri 30 minūtes noslēdza ar 18:16 pārsvaru, bet pakāpeniski iniciatīvu pārņēma "Vardar", kuras sastāvā ar uzvaras vārtu guvumu izcēlās Krištopāns - 31:30. Dainis šajā spēlē izpildīja 11 metienus un izcēlās ar septiņiem vārtu guvumiem. Latvietim arī viens divu minūšu noraidījums. Pāris lieliskas epizodes šajā mačā padevās arī Kuģim. 

Uzvaru Eiropas prestižākajā handbola turnīrā izcīnīja arī Nila Kreicberga "Riihimaen Cocks", kas ar 29:27 savā laukumā pieveica "Tatran Presov". Nils ar viena metiena palīdzību šajā mačā guva vienus vārtus. 

Vācijas 2. Bundeslīgā veiksmīgi spēlēt turpina Ģirta Lilienfelda "HSC Coburg 2000", kas savā laukumā ar 32:20 sagrāva "Krefeld". Gandrīz 2000 skatītāju klātbūtnē Ģirts realizēja visus trīs izpildītos metienus. Latvietim arī divas rezultatīvas piespēles un viens divu minūšu sods. 

Francijas pēc spēka otrajā līgā Ingara Dudes "Limoges Hand 87" izcīnīja trešo uzvaru trīs spēlēs, ar 32:29 viesos pieveicot "Valence" handbolistus. Ingars šajā spēlē demonstrēja izcilu sniegumu, ar četriem metieniem gūstot četrus vārtus. 

Horvātijas spēcīgākajā handbola līgā panākumu guvusi Raivja Gorbunova "Umaga" - savā laukumā 29:27 pret "Gorica" handbolistiem. Gorbunovs šajā spēlē bija viens no labākajiem ar trim gūtiem vārtiem. Raivim arī viena rezultatīva piespēle. 

Baltijas līgā spēles citu valstu klubos aizvadījuši trīs Latvijas spēlētāji. Artūra Meikšāna "Polva Serviti" sestdien ar 29:31 zaudēja "Tenax Dobele", bet svētdien cīnījās neizšķirti 23:23 ar "ZTR Zaporozhye". Pret Dobeli Meikšānam vieni vārti, savukārt pret ukraiņu klubu latvietis palika bez vārtu guvumiem. Nila Kreicberga somu "Riihimaen Cocks" ar 32:28 pieveica "ZTR Zaporozhye" un ar 27:22 uzvarēja "Tenax Dobele". Nilam trīs vārti un divas minūtes pirmajā mačā, bet pret "Tenax" latvietis nespēlēja. Savukārt divas uzvaras Uvja Strazdiņa "Kehra" - 32:28 pret "Celtnieks Rīga" un 31:26 pret "Viljani". Uvim abās spēlēs pa diviem vārtiem.

Vācijas 3. līgā trešo uzvaru sešās spēlēs izcīnījusi pieredzes bagātā Latvijas izlases aizsardzības balsta Evara Klešnika "LIT Tribe Germania", kas savā laukumā ar 27:25 pieveica "Leichlinger TV".