"Latgols" SynotTip Virslīgas sezonu sāk ar uzvaru Rīgā

28/09/2019

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas jaunajā sezonā pirmo spēli aizvadīja Ludzas "Latgols" komanda, kas viesos ar 29:26 pieveica "ASK/LSPA" komandu, kas savukārt piedzīvoja otro zaudējumu šosezon. 

Ludzas "Latgolam" šī bija pirmā spēle šosezon. LHF iepriekš jau publicēja materiālu par ludzāniešu starpsezonu. To variet izlasīt ŠEIT. Runājot par sastāvu, uz citu valstu čempionātiem ir devušies Artūrs Meikšāns un Jānis Pavlovičs, savukārt Normunds Seņkāns, visticamāk, šosezon nespēlēs, jo nesen viņam tika veikta ceļgala operācija. Savukārt klāt ir nācis krievu handbolists Boriss Cvetkovičs. 

Mača ievadā vārtus guva Elvijs Kušners, pēc tam vēl divus vārtus guva Cvetkovičs, un "Latgols" ieguva 3:0 pārsvaru. Turpinājumā gan "Latgola" uzbrukums buksēja, "ASK/LSPA" padevās labs nogrieznis, un mājinieki izvirzījās priekšā ar 8:7. "Latgols" atbildēja vēl iespaidīgāk. Seši gūti vārti pēc kārtas un atkal nedaudz drošāks handikaps viesiem (13:8).

"ASK/LSPA" pēc šāda pavērsiena gan spēja saņemties, nedaudz labāk nospēlēja puslaika izskaņu un saglabāja labas iespējas pirms otrā puslaika (13:16). Otrā puslaika ievadā "ASK/LSPA" pietuvojās arī līdz 18:19, bet izlīdzināt rezultātu tā arī nespēja. "Latgols" demonstrēja pārliecinošu sniegumu, kontrolēja notikumus un galarezultātā uzvarēja ar 29:26. 

Rezultatīvākie uzvarētāju sastāvā bija Endijs Kušners un Boriss Cvetkovičs, kuri abi guva pa septiņiem vārtiem. Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs mājiniekiem izcēlās ar sešiem vārtiem, bet pa četriem guva Andris Strazds, Rihards Kristers Ozols un Ivars Buklovskis. 

SynotTip Virslīga, 29. septembris
ASK/LSPA - SK Latgols 26:29 (13:16)
ASK/LSPA:
Stepuļenoks-Stukanovs 6, Strazds 4, Ozols 4, Buklovskis 4, Zvejnieks 3, Vītols 3, Liepiņš 1, Sausnītis 1, Piševs, Germovs, Lubgāns, Sudmalis, Kalējs
SK Latgols: Cvetkovičs 7, Endijs Kušners 7, Agris Kušners 3, Strazds 3, Vitālijs Borisenko 2, Edijs Kušners 2, Lipskis 1, Pjotrs Borisenko 1, Borodkins 1, Tretjakovs 1, Kozlovskis 1, Elvijs Kušners, Pegasovs, Malahovs, Kalvāns