"Tenax Dobele" viesos pieveic Igaunijas čempioni

27/09/2019

Baltijas līgas jauno sezonu spēcīgajā A grupā lieliski iesākusi Latvijas čempione "Tenax Dobele", kas pirmajā spēlē viesos ar 31:29 pieveica vadošo Igaunijas handbola klubu "Polva Serviti". 

Mača ievadā līdz pat 5:5 komandas ar izrāvieniem neizcēlās, bet tad visu vārtus pēc kārtas guva "Tenax Dobele", pirmo reizi iegūstot divu vārtu handikapu - 7:5. Uz brīdi Dobeles vienībai bija arī 9:6, bet "Polva Serviti" diezgan ātri spēja atgūties (12:12), pēc tam arī spējot izrauties priekšā ar 14:12.

Pēc šāda pavērsiena "Tenax Dobele" gan tālāk nekur pretiniekus nelaida, un pēc 30 minūtēm viesi bija iedzinējos ar 16:17. Otrā puslaika sākumdaļā "Tenax Dobele" nopelnīja vairākus noraidījumus, un igauņi ieguva jau diezgan nopietnu pārsvaru (20:16). 41. minūte gan jau bija neizšķirts (22:22), un atlikušajā spēles daļā labāku handbolu nodemonstrēja tieši "Tenax Dobele", svinot svarīgu uzvaru ar 31:29. 

Ņikita Pančenko bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju sastāvā ar sešiem gūtiem vārtiem. Pa pieciem šajā mačā Aivim Jurdžam un Nilam Miķelsonam, bet četrus pievienoja Andis Ērmanis un Egils Politers. 

Baltijas līgā Latviju arī šajā sezonā pārstāvēs abas vadošās komandas - "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga". Tāpat kā iepriekš komandas ir sadalītas A un B grupās katrā sešām komandām, balstoties uz spēku samēriem. "Tenax Dobele" šosezon spērusi soli uz augšu un sezonas pirmo posmu aizvadīs A grupā, kamēr "Celtnieks Rīga" komanda cīnīsies B grupā.

A grupā līdzās "Tenax Dobele" komandai ir Minskas SKA (Baltkrievija), "Riihimaen Cocks" (Somija), "Polva Serviti" (Igaunija), "ZTR Zaporozhye" (Ukraina) un Klaipēdas "Dragunas" (Lietuva). "Celtnieks Rīga" ir vienā grupā ar Igaunijas "Kehra", "Viljandi HC" (Igaunija), Kauņas "Granitas" (Lietuva), Viļņas "VHC Šviesa" (Lietuva) un "HC Tallinn" (Igaunija). 

Rīt atkal spēles aizvadīs abas Latvijas komandas. "Celtnieks Rīga" pulksten 16:00 uzsāks spēli viesos pret "HC Tallinn", savukārt stundu ātrāk "Tenax Dobele" cīņas sākums pret Nila Kreicberga Somijas "Riihimaen Cocks".