Aivis Jurdžs sezonu sāk ar četriem vārtiem, Dudes klubam pirmā uzvara Francijas līgā

02.10.2020 22:40

Piektdien Vācijas 2.bundeslīgas handbola pirmās kārtas mačā Aivja Jurdža pārstāvētā ''Emsdetten'' ar 24:25 izbraukumā piekāpās ''Hamm-Westfalen''. Latviešu handbolists bija rezultatīvākais savā komandā ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt ceturtdien Ingara Dudes "Limoges" izcīnīja pirmo kluba uzvaru Francijas čempionāta vēsturē. Izmantota Sportacentrs.com informācija

Spēle iesākās ar ''Hamm-Westfalen'' pārsvaru, no 2:3 panākot 6:3. Līdz puslaika beigām mājiniekiem izdevās noturēt pārsvaru, lai arī ''Emsdetten'' izdevās reizi atspēlēt deficītu. Puslaiks noslēdzās ar 15:11 par labu ''Hamm-Westfalen''. Pēc pārtraukuma ''Hamm-Westfalen" panāca sešu vārtu pārsvaru (18:12), bet vēlāk, pateicoties Aivja Jurdža četriem precīziem metieniem, ''Emsdetten'' izlīdzināja rezultātu (22:22), un mača uzvarētājs noskaidrojās galotnē, kur nedaudz veiksmīgāki bija ''Hamm-Westfalen'' handbolisti, izcīnot minimālu uzvaru – 25:24. Aivis Jurdžs bija rezultatīvākais ''Emsdetten'' komandas rindās, gūstot četrus vārtus, atdodot divas rezultatīvas piespēles un bloķējot vienu pretinieka metienu.

Vēsturē pirmo uzvaru Francijas handbola čempionāta augstākajā līgā ceturtdien izcīnīja Latvijas izlases kapteiņa Ingara Dudes pārstāvētā "Limoges", kas, pateicoties pēdējo sekunžu metienam, ar rezultātu 29:28 uzveica "Creteil". Uzvaras vārtus īsu brīdi pirms finālsvilpes iemeta Miks Baslērs, kurš ar deviņiem precīziem raidījumiem arī bija cīņas rezultatīvākais spēlētājs. Tikmēr Ingars Dude šajā mačā ar rezultatīviem metieniem neizcēlās.