EIROPAS ČEMPIONĀTS PLUDMALES HANDBOLĀ – VAI LATVIJAI BŪS SAVAS PLUDMALES HANDBOLA IZLASES?

22.07.2021 12:13

No 13.–18. jūlijam Varnā, Bulgārijā norisinājās Eiropas čempionāts pludmales handbolā vīriešiem un sievietēm. Turnīrā startēja 17 sieviešu un 18 vīriešu handbola izlases. Vīriešu konkurencē uzvaru svinēja un par čempioniem tika kronēti Dānijas handbolisti, kuri finālā ar 2:0 (25:20 un 28:22) pārspēja Horvātijas valstsvienību, savukārt sieviešu turnīrā triumfēja Vācijas dāmas finālā ar 2:0 (24:21 un 25:20), pieveicot Dānijas komandu.

Eiropas čempionāts pludmales handbolā tiek rīkots kopš 2000. gada un, tas notiek katru otro gadu, tomēr šķiet, ka tikai pēdējos gados, tas ieguvis vēl lielāku popularitāti un uzsācis savu attīstības ceļu.

Pludmales handbols ļoti strauji iekaro popularitāti visā pasaulē, Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Normunds Blome pauž cerību, ka Latvijas Handbola federācija turpinās attīstīt pludmales handbolu Latvijā, lai jau nākamajā Eiropas čempionātā startētu arī Latvijas sieviešu un vīriešu pludmales handbola izlases, kā arī iespēju robežās U17 un U19 jauniešu izlases. Gatavību spēlēt pludmales handbola izlasē apstiprinājis arī Dainis Krištopāns. Tāpat Blome uzskata, ka viens no mērķiem ar pludmales handbola izlasēm būtu spēlēšana 2023. gadā Polijā notiekošajās Eiropas Olimpiskajās spēlēs, kurās iekļauts handbols.

Vairāk informācijas par nesen notikušo Eiropas čempionātu pieejama turnīra mājas lapā – https://beacheuro.eurohandball.com

Izmantotie resursi – https://beacheuro.eurohandball.com