Ivitas Asares gads prezidentes amatā

21.09.2022 18:51

Aprit gads kopš Latvijas Handbola federācijas prezidenta amatu ieņem Ivita Asare, kura savai gada jubilejai par godu ir sagatavojusi nelielu vēstuli visai handbola sabiedrībai.

“Zināms aforisms saka, ka “Liktenis nav nejaušības, bet izvēles jautājums. To negaida, bet iekaro”. Sportistam nākas savu likteni iekarot divas reizes: vispirms sporta laukumā, pēc tam arī dzīvē. Skaidrs, ka tas nav viegls uzdevums. Taču, risinot uzdevuma pirmo daļu, cilvēks izaudzina sevī daudzas rakstura iezīmes, kuras ir nepieciešamas, lai risinātu otro daļu – vēlmi pārvarēt, māku strādāt tik daudz, cik ir nepieciešams mērķa sasniegšanai, spēju acumirklī novērtēt situāciju un pieņemt optimālāko lēmumu un daudzas citas…

Tā, pateicoties savai izvēlei, šodien paiet tieši gads, kopš esmu Latvijas Handbola federācijas prezidente. Kāds tas ir bijis? Pateikt, ka tas bija vienreizējs un izaicinājumiem bagāts nozīmē nepateikt neko. Emociju gamma ir bijusi krāsaināka un spilgtāka nekā varavīksne. Jauna nozare, kas jāizprot, jauni sadarbības partneri un kolēģi, kas jāiepazīst un ar kuriem jāveido attiecības, resursu ierobežotība tās maksimālajā izpausmē, kura jārisina un mūsu pašu handbolā iesaistīto saime, ar kuriem jārunā un jāieklausās un jāveido kopīga izpratne par to, ko gribam sasniegt un jāiesaista, lai kopīgi to paveiktu.

Federācijas darba prioritārie mērķi saskaņā ar prezidenta programmu, kuru prezentēju 2021.gada septembrī, ir sekojoši:

  1. Plānveidīgi palielināt handbolu spēlējošo bērnu un jauniešu skaitu Rīgā, esošajos handbola centros un izveidot jaunus handbola centrus Latvijā
  2. Jauno un esošo treneru apmācības programma
  3. Metodiskā materiāla izstrāde, sadarbojoties ar ārvalstu speciālistiem
  4. Tiesnešu piesaiste, apmācība un atbalsta programma
  5. Nacionālās izlases – vienotas sistēmas izveide, piramīdas princips
  6. Finansējuma piesaiste, finanšu avotu diversifikācija
  7. Veidot LHF kā spēcīgu organizāciju, kas vieno visu handbola ekosistēmu un nodrošina komunikāciju ar sabiedrotajiem

Šī gada laikā kopā ar federācijas kolēģiem mums ir izdevies vismaz kaut nedaudz pieskarties lielākajai daļai no šiem mērķiem – jaudīgi un pārliecinoši turpinām Minihandbola aktivitātes, ieskandinājām vasaru ar bērnu nometnēm, uzsākām Rīgas handbola akadēmijas darbu, sekmīgi noorganizējām M18 Eiropas čempionātu Rīgā, piedāvājam treneriem augstas kvalitātes ārvalstu ekspertus savu prasmju attīstīšanai, turpinām jauno tiesnešu piesaistes programmu, uzticējām vīriešu izlases vadību ārvalstu speciālistam un atjaunojām sieviešu izlasi, ieguvām atbalstu no EHF federācijas aktivitātēm handbola atpazīstamības veicināšanai. Man pašai būtu gribējies redzēt labākus rezultātus finansējuma piesaistes jomā un metodiskā materiāla izstrādē, tāpēc šiem mērķiem veltīšu daudz vairāk laika turpmākajos mēnešos, lai nodrošinātu adekvātu resursu bāzi federācijas izaugsmei un spēlētāju attīstības ceļam.

Nobeigumā gribu teikt vislielāko paldies visiem federācijas kolēģiem par viņu nesavtīgo darbu un ieguldījumu mūsu sporta veida attīstības veicināšanā un popularizēšanā un par uzticību, iedrošināšanu un atbalstu personīgi man. Paldies arī visiem citiem handbola draugiem par uzmundrinājumu un palīdzību un par konstruktīvu kritiku un ierosinājumiem, kas ļauj mums visiem kopā augt un sasniegt jaunas virsotnes. Uz tikšanos handbola notikumos!”

Šajā nedēļā Ivita Asare viesojās arī radio SWH vakara sporta stundā, kur kopā ar Anatoliju Kreipānu runāja par vasarā padarīto, par situāciju handbolā un Rīgas Handbola akadēmijas izveidi.

Raidījumu var noklausīties – https://radioswh.lv/2022/09/sovakar-studija-viesosies-latvijas-handbola-federacijas-prezidente-ivita-asare/