Jau rīt sāksies SynotTip handbola virslīgas izslēgšanas spēles

04.05.2021 17:59

Rīt, 5. maijā, ar divām spēlēm sāksies SynotTip handbola virslīgas izslēgšanas spēles. Abas spēles notiks pulksten 19.30. “Celtnieks Rīga” savā laukumā uzņems “ASK/LSPA” handbolistus, savukārt uz Ogri dosies handbola kluba “Vaiņode” spēlētāji, lai cīnītos par uzvaru pret “Ogre” spēlētājiem.

Abas spēles būs skatāmas tiešraidē SynotTip handbola virslīgas Youtube kanālā, kā arī Latvijas Handbola federācijas mājaslapā handball.lv.

Handbola komanda “Celtnieks Rīga” pēc regulārā SynotTip handbola virslīgas čempionāta ierindojās otrajā vietā un ir gandrīz visās spēlēs svinējusi uzvaru, izņemot cīņās pret SynotTip handbola virslīgas līderiem Dobeles “Tenax”. Tādējādi kopumā ir nopelnīti 20 punkti.

Savukārt, viņu pretinieki “ASK/LSPA” šajā sezonā ir tikai vienreiz svinējuši uzvaru, divreiz spēlējuši neizšķirti un pārējās spēlēs piedzīvojuši zaudējumu. Kopumā, noslēdzot regulāro turnīru, viņiem izdevies izcīnīt četrus punktus, tāpēc pēc regulārā čempionāta viņi ierindojas septītajā vietā.

Duelis starp “Ogre” un “Vaiņode” handbolistiem ir attiecīgi trešās un sestās vietas komandu cīņa pēc regulārā čempionāta. Komandai “Ogre”, lai gan sezonas sākums bija neveiksmīgs, un kopumā ir zaudētas sešas spēles, bet uzvarētas tikai piecas, izdevies izcīnīt trešo vietu pēc regulārā čempionāta, iekrājot 11 punktus.

“Vaiņodes” handbolisti gluži pretēji sezonās sākumā demonstrēja labu sniegumu, un viņiem izdevās pat nonākt ceturtajā vietā turnīra tabulā, tomēr līdz regulārā čempionāta beigām noslīdēja uz sesto vietu ar septiņiem punktiem. Kopumā viņi ir svinējuši trīs uzvaras, nospēlēts viens neizšķirts, kā arī piedzīvoti astoņi zaudējumi.

Vēl šonedēļ, sestdien izslēgšanas spēļu cīņu uzsāks komandas “Jūrmalas Sports” un sporta kluba “Latgols Ludza” spēlētāji ar pirmo spēli Jūrmalā. Abas šīs komandas ļoti līdzīgi aizvadījušas čempionātu – pabeigušas to ar deviņiem punktiem un uzvarējušas četrās spēlēs, vienreiz spēlējušas neizšķirti, kā arī piedzīvojušas septiņus zaudējumus.

Šogad ceturtdaļfinālā piedalīsies trīs komandu pāri, jo komandas “MSĢ/LAT 2004” izstāšanās no čempionāta dēļ Dobeles “Tenax” spēlētāji jau automātiski ir kvalificējušies pusfinālām. Līdz ar to pirmā pusfināla dalībniece jau ir zināma un, attiecīgi, pusfinālā tiksies ar kādu no trešā pāra – Jūrmalas vai Ludzas – handbolistiem.

05.05. plkst. 19.30 / Celtnieks Rīga – ASK/LSPA

05.05. plkst. 19.30 / HK Ogre – Vaiņode