“Latgols” uzvar pirmajā ceturtdaļfināla spēlē un izvirzās vadībā sērijā

08.05.2021 21:26

Šodien SynotTip handbola virslīgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā pirmo savstarpējo spēli aizvadīja “Jūrmalas Sports” un sporta klubs “Latgols”. Spēle norisinājās Jūrmalā, un uzvaru tajā plūca viesi – “Latgols” handbolisti – ar rezultātu 26:21.

Jau pašā spēles sākumā viesiem izdevās izvirzīties vadībā un iegūto pārsvaru noturēt līdz pat spēles beigām, tādējādi svinot spēlē uzvaru. Pirmā puslaika vidū pēc precīza Romana Borodkina metiena Ludzas handbolistiem jau bija izdevies iekrāt sešu vārtu pārsvaru, bet līdz pirmā puslaika beigām noturēt piecu vārtu pārākumu (15:10).

Otrā puslaika sākumā mājiniekiem nedaudz izdevās atgūties un samazināt vārtu starpību līdz četriem vārtiem. 48. minūtē pēc Ulda Zariņa vārtu guvuma “Jūrmalas Sports” handbolistiem izdevās sasniegt tikai trīs vārtu starpību, tomēr spēles izskaņā atkal labāk nospēlēja viesi, kuri līdz ar to svinēja uzvaru ar rezultātu 26:21.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Normunds Seņkāns, kurš kopumā guva piecus vārtus, bet pa četriem vārtiem guva Edvins Matvejenko un Renārs Grebeņnikovs. “Jūrmalas Sports” sastāvā Uldis Zariņš izcēlās ar pieciem vārtiem, bet Edgars Grīnbergs, Ritvars Balceris un Alberts Gulbis katrs guva pa četriem vārtiem.

Jau rītdien abas komandas tiksies vēlreiz, kā arī visi pārējie SynotTip handbola virslīgas ceturtdaļfināla dalībnieki aizvadīs otrās sērijas spēles, pēc kurām, iespējams, jau būs skaidri pusfināla dalībnieki.

Spēles 9. maijā SynotTip handbola virslīgā:

  • 13.00 HK Vaiņode – HK Ogre
  • 15.00 SK Latgols Ludza – Jūrmalas Sports
  • 17.00 ASK/LSPA – Celtnieks Rīga

Izslēgšanas spēlēs komandām ir jāgūst divas uzvaras, lai nodrošinātu sev vietu SynotTip handbola virslīgas izslēgšanas spēļu pusfinālā. Šobrīd pēc šīs dienas spēlēm, rezultāti ir šādi:

  • Celtnieks Rīga 1:0 ASK/LSPA
  • HK Ogre 1:0 HK Vaiņode
  • Jūrmalas Sports 0:1 SK Latgols Ludza

Savukārt, SynotTip handbola virslīgas regulārā turnīra uzvarētāji Dobeles “Tenax”, komandas “MSĢ/LAT 2004” izstāšanās no čempionāta dēļ jau sev ir nodrošinājuši vietu pusfinālā un, attiecīgi, gaida kādu no trešā pāra uzvarētājiem – “Jūrmalas Sports” vai “Latgols Ludza” – kā savus pretiniekus.