Latvijas handbola izlase arī otrajā spēlē atzīst Norvēģijas pārākumu

29.04.2021 20:53

2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas atlases spēlēs Latvijas handbola izlase arī otrajā mačā pret Norvēģijas handbolistiem atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 36:17.

Arī šī spēle, tāpat kā vakar, iesākās ļoti līdzīgi, un līdz pat 19. minūtei rezultāts uz tablo vēl bija neizšķirts (8:8). Labi vārtos darbojās Artūrs Kuģis, tomēr ar to nepietika, lai pirmā puslaika beigu daļā Norvēģijas handbolisti sāktu atrāvienu. Norvēģi, aktīvi spēlējot aizsardzībā, lika daudz kļūdīties Latvijas handbola izlases spēlētājiem. Tādējādi līdz puslaika pārtraukumam Norvēģijas izlasei jau bija izdevies iekrāt sešu vārtu pārsvaru (17:11).

Otrajā puslaikā Latvijas handbolistiem neizdevās uzlabot spēli uzbrukumā. Norvēģi to izmantoja, lai vēl vairāk palielinātu vārtu starpību un uzvarētu arī šajā spēlē ar pārliecinošu rezultātu 36:17.

Starp norvēģiem pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs bija Kevins Magero Gulliksens (Kevin Maageroe Gulliksen) ar kopumā gūtiem 11 vārtiem. Savukārt Latvijas izlasē ar gūtiem trīs vārtiem rezultatīvākais spēlētājs bija Nils Kreicbergs.

Dainis Krištopāns intervijā pēc spēles norādīja, ka Latvijas handbolisti nebija fiziski tik labi sagatavoti kā norvēģi, kuri visi ir profesionāli sportisti. Turpretī Latvijas izlasē ir tikai pāris profesionāļi. Viņš norādīja, ka Norvēģijas treneriem lieliski izdevās izanalizēt iepriekšējās spēles video. Parādījās arī kopējā līmeņa atšķirības, kā darbojas augstākā līmeņa komanda.

Šī bija piektā no sešām 2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Šobrīd pēc aizvadītām piecām spēlēm Latvijas handbola izlasei ir izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, ar minimālu vārtu pārsvaru pārspējot Itālijas handbolistus.

Šāda statistika Latvijas handbolistus šobrīd ierindo pēdējā jeb ceturtajā vietā 2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas 6. grupā.

Jau šodien Latvijas izlases spēlētāji dosies uz Baltkrieviju, lai svētdien, 2. maijā, pulksten 19.00 aizvadītu spēli pret baltkrieviem. Tā būs noslēdzošā spēle šajā kvalifikācijas ciklā. Uzvaras vai neizšķirta gadījumā un pie nosacījuma, ka Itālijas handbolsiti vairs neizcīna uzvaras, Latvijas handbolistiem vēl saglabājas iespēja iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā. 

Tomēr šī iespēja ir minimāla, jo, izcīnot trešo vietu grupā, tiek ņemti vērā visu pārējo kvalifikāciju grupu trešo vietu rezultāti. Attiecīgi, tikai labākās četras komandas, kas izcīnījušas trešo vietu kādā no astoņām grupām, tiek Eiropas čempionāta finālturnīrā.