Latvijas U18 izlasei emocionāla un svarīga uzvara

09.08.2022 18:24

Spēles rezultātu atklāja Latvijas izlases vārtsargs Niks Lagzda, bumbu raidot, pāri visam laukumam tukšos vārtos – 1:0. Spēles turpinājumā Lagzda bija lielisks arī vārtos un pēc pirmajām piecām spēlētajām minūtēm – 4:1 Latvijas izlases labā. Turpmākās minūtes Latvijas izlases uzbrukums mazliet ‘iestrēga’, kas Turcijas izlasei ļāva rezultāta starpību samazināt – 7:5. Kāda no spēles epizodēm traumu guva Latvijas izlases spēlētājs Valdis Kalniņš, kurš līdz šim komandas labā bija guvis divus vārtus (par traumu šobrīd precīzas informācijas nav).  Atpūtā Latvija sizlase devās vien ar minimālu pārsvaru – 13:12. Pirmajā puslaikā četrus vārtus guva Kristers Suharevs, bet trīs vārti Andim Boram.

Otrā puslaika sākumā Turcijai izdevās rezultātu izlīdzināt, panākot 13:13, pēc tam arī 14:14. Pēc sešām spēlētām minūtēm un dobelnieku Bisenieks – Elferts veiksmīgas sadarbības – 17:15 Latvijas izlases labā. Latvijas izlasei beidzot izdevās noķert vajadzīgās emocijas – veiksmīgas darbības aizsardzībā, precīzi metieni, kas uz rezultāta tablo atspoguļojās ar 21:17. Tomēr līdz otrā puslaika vidum, turkiem jau atkal bija izdevies rezultāta starpību izlīdzināt – 23:23. Spēles turpinājumā rezultāts mainījās te vienai, te otrai komandai pārņemot vadību. Tā tas turpinājās, līdz pat spēles pēdējai minūtei. Atbalstītāju aplausu un emociju pavadīti, Latvijas izlases spēlētāji minūti līdz spēles beigām spēja panākt 33:32 un šo pārsvaru arī noturēt, “Rimi Olimpiskā centra” tribīnēs, radot handbolā, sen nepiedzīvotas emocijas.

Turcija – Latvija 32:33 (12:13)
Latvija – Rogonovs 11, Bors 7, Suharevs 4, Bisenieks 4, Kazlovskis 3, Kalniņš 2, Elferts 1, Lagzda 1

Par šīs spēles labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīts Jevgeņijs Rogonovs.

Jevgeņijs Rogonovs
“Spēle bija emocijām bagāta. Vēlos pateikties visiem mūsu atbalstītājiem, bez viņiem būtu daudzreiz grūtāk. Paldies komandai par cīņu un pašaizliedzību. Bez viņu palīdzības es šodien nebūtu saņēmis vērtīgākā spēlētāja balvu (intervijas videomateriālā Jevgeņijs aplaudē saviem komandas biedriem).”

Arnolds Straume
“Sākšu ar slikto ziņu, ir ļoti žēl, bet izskatās, ka mūsu jaunākais spēlētājs Valdis Kalniņš ir guvis nopietnu traumu. Komanda šodien pierādīja, ka pat situācijā, kad viss nebija kārtībā un neiet kā plānots, cīnoties un, esot kā komanda, mēs varam izdarīt lielas lietas. No visas sirds saku džekiem paldies. Paldies arī skatītājiem. Neatceros, kad pēdējo reizi handbola izlasei ir bijis šāds atbalsts. Rīt mums ir brīvdiena, apārstēsim to, kas ir apārstējams, un ejam uz priekšu!”

Rīt komandai brīvdiena, bet ceturtdien spēle par pirmo vietu A apakšgrupā pret Ziemeļmaķedonijas izlasi, kura līdz šim pārliecinoši pārspējusi Kosovas (39:16) un Turcijas (34:19) izlases. Latvijas izlases spēles sākums 16:00.

Nākam un atbalstām! Puiši ir to pelnījuši!

Biļetes – bezrindas.lv

Raksts tiks papildināts ar Arnolda Straumes un Jevgeņija Rogonova komentāriem.