“Ogre” izbraukumā Vaiņodē demonstrē labu sniegumu aizsardzībā un izcīna pirmo uzvaru

20.09.2020 16:39

Svētdien vienīgajā "SynotTip" handbola virslīgas spēlē pirmo panākumu šosezon svinēja "Ogre", kas izbraukumā ar 26:22 uzvarēja "Vaiņodi".

Šodienas spēles sākumā "Ogre" diezgan ātri iekrāja 7:3 pārsvaru, tomēr "Vaiņodes" handbolisti dažu minūšu laikā atguva neizšķirtu – 7:7. Pirmā puslaika izskaņā "Ogrei" atkal uz brīdi bija četru vārtu pārsvars (14:10), tomēr vēlāk vaiņodiešiem to izdevās sadeldēt. Izšķirošo izrāvienu ogrēnieši veica otrā puslaika vidū, kad no 19:18 panāca 25:20. Spēle noslēdzās ar 26:22 "Ogres" uzvaru.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar astoņiem vārtu guvumiem bija Arvis Laganovskis, bet Vjačeslavs Rutka realizējas piecus metienus. "Vaiņodes" sastāvā deviņas reizes izcēlās Oskars Pāvils, bet sešas – Kristers Plūme. 

Spēles rezultāta dinamika ik pēc piecām minūtēm "Vaiņode" – "Ogre" 22:26: 2:3(5'); 3:5(10'); 6:7(15'); 8:9(20'); 10:13(25'); 12:14(puslaiks); 14:15(35'); 16:17(40"); 18:21(45'); 19:24(50'); 20:25(55"); 22:26(spēle galā).

"Ogres" trenera Andra Molotanova pēcspēles komentārs: "Šodien spēlējām jau daudz labāk un sakārtotāk. Vārtsargs Andis Silnieks, salīdzinot ar iepriekšējo maču, demonstrēja labu sniegumu. Bija atgriezies saspēles vadītājs Andris Pozņaks, kurš centās spēli uzbrukumā salikt pa plauktiņiem. Aizsardzībā arī aktīvāk un gudrāk nospēlējām, tomēr pretinieki, manuprāt, arī bija labā līmenī."

Spēles pēdējā minūtē "Ogrei" tika piešķirti divi divu minūšu noraidījumi, kamēr "Vaiņodei" – viens. "Spēlētāji beigās kaut kur asāk nospēlēja. Pretinieku komandas spēlētāji varbūt arī tiesnešiem vairāk centās parādīt, ka viņus tur. Domāju, ka tiesneši, iespējams, sāka kompensēt iepriekšējās spēles epizodes. Izteiktu rupjību un savstarpējo komandas nesaskaņu nebija – tas bija parasts mačs. Pēc spēles abu komandu spēlētāji pienāca cits pie cita, pasmaidīja un pārrunāja šīs epizodes."

"Vaiņodes" trenera Zigmunda Mickus pēcspēles komentārs: "Spēlē pret Ludzu notraumējās viens no uzbrukuma līderiem Ainārs Pāvils. Viņš pirmdien veica operāciju. Tas bija viens no iemesliem, kādēļ šodien iemetām 22 vārtus, tāpēc lielākā problēma bija uzbrukums, bet aizsardzībā nospēlējām diezgan labi. Diemžēl netikām galā ar pretinieku aizsardzību un realizējām maz metienu.

Spēle nebija asa. Varbūt uz noguruma pamata abas komandas saņēma noraidījumus, jo spēle bija ātra. Drīzāk noraidījumi nevis bija saistīti ar asumiem, bet ar nokavētām un nepārdomātām darbībām aizsardzībā."