Pilvas “Serviti” spēlē neizšķirti Eiropas kausa “Last 16” pirmajā spēlē; Meikšānam divi vārti

15.02.2021 09:57

Lielisku sniegumu Eiropas Handbola federācijas (EHF) organizētajā Eiropas kausā parādījis Igaunijas handbola klubs Pilvas “Serviti”, kurš piedalās arī Baltijas handbola līgā. Šo klubu pārstāv Latvijas handbola izlases spēlētājs Artūrs Meikšāns.

Šīs sezonas EHF Eiropas kausā Pilvas “Serviti” izdevies iekļūt “Last 16” jeb starp spēcīgākajām 16 komandām, kā arī pirmo spēli šajā kausa kārtā spēlēt neizšķirti ar rezultātu 28:28, izbraukumā tiekoties ar handbola klubu no Krievijas – Saratovas “SGAU”.

Mača sākumā Igaunijas handbolistiem izdevās izvirzīties vadībā, tomēr pirmā puslaika 22. minūtē Krievijas handbola klubs atguva zaudēto un izlīdzināja rezultātu (10:10). Pirmā puslaika beigu daļu atkal veiksmīgāk aizvadīja “Serviti”, tādējādi noslēdzot to ar rezultātu 14:12. 

Pēc pārtraukuma Saratovas “SGAU” komandai izdevās ātri atgūties, līdz ar to pēc aizvadītām piecām minūtēm otrajā puslaikā rezultāts atkal bija neizšķirts (16:16). 

Līdzīgā manierē abas komandas spēlēja līdz pat mača beigām. Vēl pēdējā minūtē Igaunijas handbolisti bija vadībā ar minimālu pārsvāru (28:27), tomēr “Serviti” spēlētājs Matiass Rebane (Mathias Rebane) saņēma divu minūšu noraidījumu. Tas Krievijas handbola klubam ļāva gūt rezultātu izlīdzinošus vārtus 20 sekundes pirms spēles beigām. Tādējādi spēle noslēdzās neizķirti – 28:28.

Pilvas “Serviti” rindās spēlē Latvijas handbola izlases spēlētājs Artūrs Meikšāns, kurš šajā mačā guva divus vārtus, kā arī vienreiz bloķēja pretinieku metienu.

Sestdien, 20. februārī, Pilvas “Serviti” savā laukumā uzņems Saratovas “SGAU”, lai cīnītos par iekļūšanu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā. Lai Igaunijas handbola klubam izdotos to izdarīt, viņiem ir jāuzvar tikai ar vienu vārtu pārsvaru.

Eiropas kausā šajā sezonā piedalījās arī Latvijas čempionvienība – handbola klubs “ZRHK Tenax Dobele”, taču divu spēļu summā kausa trešajā kārtā piekāpās Krievijas handbola klubam “HC Neva SPb”, tādējādi neiekļūstot starp “Last 16” komandām.

Pilnais spēles ieraksts