2021./2022. gada sezonas starts – svētdien ar SynotTip virslīgas spēli

09.09.2021 12:24

Kā jau iepriekš ziņots, SynotTip līgā vīriešiem šajā sezonā spēlēs 15 komandas:
ZRHK Tenax Dobele, HK Ogre, SK Latgols, Jūrmalas Sports, HK Vaiņode, ASK/LSPA, MSĢ LAT 2004, Skrīveri/Aizkraukle, SK Latgols juniori, RPI-S, Ulbroka SK,HK Ogre/OSCN, Dobele/Tērvete, Salaspils, LAT 2006.

Šajā nedēļas nogalē, svētdien, plkst. 11:00, Ludzā notiks pirmā šīs sezonas SynotTip līgas spēle starp SK Latgols junioriem un RPI – S.
Spēles tiešraide – LHF Youtube kanālā – https://www.youtube.com/user/lvhandball

LHF ģenerālsekretārs Normunds Blome pauž prieku, ka šobrīd varēsim atsākt gan virslīgu vīriešiem un sievietēm, gan jauniešu handbola čempionātu: “Cerams, ka šosezon varēsim visus čempionātus aizvadīt no sākuma līdz beigām, bez jebkādas blakus faktoru ietekmes. Svarīgi, lai spēlētu visas vecuma grupas no U12 – U19, jo šī ir mūsu izlašu nākotne. LHF ir “uzņēmis kursu” uz jaunatnes izlašu atjaunošanu, attīstību un darbu, tādēļ mums ir ļoti svarīgi, lai bērni sacenšas savās vecuma grupās.” Runājot par vīriešu virslīgu: “Šajā sezonā ir pamainīta izspēles kārtība, tādēļ šī sezona būs atšķirīga no iepriekšējām. Esam priecīgi, ka mūsu ģenerālsponsors – SynotTip ir pagarinājis ar mums sadarbības līgumu uz vēl vienu sezonu. Personīgs paldies par sadarbību un mūsu darba novērtējumu – Aijai Sokinai un Justīnam Gailevičam.” Arī sieviešu handbolā svarīgi ir attīstīt spēlētājus kā jauniešu, tā pieaugušo izlasēm, tādēļ Blome pauž gandarījumu, ka sieviešu virslīgā, gluži tāpat, kā pagājušā sezonā startēja U17 izlases bāzes komanda, šogad startēs U16 meiteņu izlase: “Šajā sezonā sieviešu virslīgā spēlēs U16 meiteņu izlase, kuras bāzes komanda ir Dobeles SS komanda ar treneri Larisu Veinbergu priekšgalā. Nākamās vasaras plāns un mērķis šai izlasei ir dalība Eiropas atklātajā čempionātā (European Open). Tāpat pozitīvs ir fakts, ka Latvijas sieviešu izlase startēs Baltijas Handbola līgā.” Noslēgumā Normunds Blome vēl visām komandām veiksmīgu sezonu: “Lai sezonu izdodas aizvadīt pilnībā, bez traumām un veselības likstām. Lai kvalitatīvas spēles visos Latvijas handbola čempionātos un veselīga konkurence jaunatnes izlašu sastāvos.”

Latvijas Handbola federācijas izpilddirektore Līga Bīriņa pateicas visām komandām un handbolā iesaistītajiem cilvēkiem par darbu un sadarbību ar LHF: “Paldies, visiem klubiem, sporta skolām, spēlētājiem, treneriem, tiesnešiem un handbola atbalstītājiem, par Jūsu degsmi, viedokļiem un emocijām uzsākot jauno sezonu! Ceram, ka šajā gadā spēsim aizvadīt pilnvērtīgus Latvijas čempionātus, kā arī īstenot izlašu gatavošanās ciklu. Paldies, treneriem par ieguldījumu bērnu un jauniešu handbola attīstībā, ir patiess prieks redzēt, ka, neskatoties uz pagājušo gadu, esat spējuši bērnus motivēt turpināt trenēties, par to liecina lielā aktivitāte jaunatnes izlašu sabraukumos un turnīros Lietuvā un Igaunijā.” Tāpat Līga ieskicē, LHF plānus: “Paralēli čempionātiem, kā prioritāti virzām treneru, tiesnešu un spēlētāju izglītības programmas, kuru ietvaros ceram uz lielisku sadarbību ar katru handbola klubu.” Šo sezonu Līga visiem vēl aizraujošu un, tiecoties pēc uzvarām, neaizmirst par cilvēcību un cieņu: “Novēlu visiem, aizraujošu, rezultatīvu un veselīgu jauno handbola sezonu, ievērojot godīgas spēles principus, kas ietver sevī ne tikai noteikumu ievērošanu, bet arī savstarpējo cieņu pirms un pēc sacensībām, toleranci, pozitīvas emocijas, būt izpalīdzīgam, kā arī spēju pieņemt drosmīgus un varbūt ne vienmēr pašam sportistam izdevīgus lēmumus. Kā arī būt cilvēcīgiem savstarpējā komunikācijā.”