2022./2023. gada Baltijas Handbola līgas sezona

22.08.2022 17:58

Vasarai tuvojoties noslēgumam, ir skaidrs, ka pavisam drīz mūs gaida jaunās handbola sezonas sākums, kas teju vienmēr ir interesantu notikumu apvīts. Izmaiņas izspēles sistēmā, pārmaiņas komandu sastāvos un nulles (pagaidām) turnīra tabulas ailēs. Šoreiz mazliet vairāk par pārmaiņām Baltijas Handbola līgā (BHL).

Baltijas Handbola līgā noskaidroti visi 2022./2023. sezonas dalībnieki, kā arī mainīta sacensību sistēma. Nemainīgs ir komandu skaits – tāpat kā iepriekšējā sezonā, BHL sacentīsies 13 komandas – pa piecām no Lietuvas un Igaunijas un trīs no Latvijas.

Baltijas līgā Lietuvu turpinās pārstāvēt pieci klubi, kas saglabājuši kvotu pēc aizvadītajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem. BHL finālčetriniekā iekļuvušie Viļņas “Šviesa” handbolisti, kuri pagājušajā sezonā izcīnīja bronzas medaļas, kā arī Klaipēdas “Dragūnas”, Kauņas “Granitas-Karys” un Alītas “Varsas”. Viļņas “Amber” komanda debitēs BHL, nomainot HC “Vilnius”. Igauniju Baltijā pārstāvēs Viljandi HK, Pelvas Serviti, SK Tapa, Tallinas HK un Tallas/Mistra komandas. Savukārt Latvijas vārdu Baltijas līmenī nesīs ZRHK Tenax/ Dobele, ASK Zemessardze/LSPA un HK Ogre/Hydrox.

«Baltijas līgas sacensību sistēma šosezon mainās. Pagājušajā sezonā tika spēlēti divi apļi un visas komandas savā starpā tikās divas reizes – mājās un izbraukumā. Taču Lietuvas, Latvijas un Igaunijas spēcīgākās komandas piedzīvoja pārāk lielu slodzi, jo bija jāspēlē ne tikai Baltijas līgā, bet arī nacionālajos čempionātos un Eiropas kausa turnīros. Līdz ar to nākamajā sezonā sacensības notiks apakšgrupās, pēc tam astoņas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, un čempioni tiks noskaidroti Final 4 sacensībās”, – ar jauno sacensību sistēmu iepazīstināja jaunais BHL direktors Tadas Jansonas.

Pēc aizvadītajā sezonā sasniegtajiem rezultātiem komandas tika sadalītas divās apakšgrupās.

A grupā spēlēs Klaipēdas “Dragūnas”, Kauņas “Granitas-Karys”, Viļņas “Amber”, Viljandi HC, Tallas/Mistra, HK Ogre/Hydrox un ASK Zemessardze/LSPA.

B grupā sacentīsies Viļņas “Šviesa”, Alītas “Varsa”, Pelvas Serviti, SK Tapa, Tallinas HK un ZRHK Tenax Dobele.

Baltijas handbola līga pastāv kopš 1993. gada. Visas līgas pastāvēšanas laikā tajā spēlējušas ne tikai Lietuvas, Latvijas un Igaunijas komandas, bet arī Somijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas klubi un pat Grenlandes vienības.

BHL regulārā sezona sāksies 24. septembrī un noslēgsies 2023. gadā. 6. februārī. Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās komandas. Baltijas līgas čempioni kļūs zināmi 15.- 16. aprīlī. Regulārās sezonas uzvarētāji iegūs tiesības rīkot Final 4.