Latvijas sieviešu handbola izlasei neizdodas kvalificēties EČ kvalifikācijas spēļu nākamajai kārtai

06.06.2021 15:16

Šodien Latvijas sieviešu handbola izlase aizvadīja pēdējo spēli 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Līdz šim Latvijas komanda piedzīvoja divus zaudējums, pret Itālijas izlasi Latvijai tikai piešķirts tehniskais zaudējums 0:10. Savukārt vakar ar rezultātu 17:34 Latvija piekāpās Grieķijas izlasei.
Šodien pirms spēles Latvijas izlases trenera asistente Natālija Kudrjavceva atzina, ka meitene jūtas labi, emocijas ir pozitīvas, arī rīta iesildīšanas treniņš tika aizvadīts un meitenes izskatījušās atpūtušās un gatavas spēlei. Savukārt viena no izlases līderēm Krista Minova pastāstīja, ka meitenes ir izrunājušas vakardienas spēles kļūdas, kā arī labās lietas, un nolēmušas, spēli atstāt vakardienā. Ir gatavas šīs dienas spēlei, nospēlēt to cienīgi un ar degsmi acīs.

Sākumsastāvi:
Latvija – Minova, Cibuļska, Dzenīte, Nikolajeva, Asare, Šavčenko
Vārtos – Kokina

Bosnija un Hercegovina – Demic, Vrancic, Isic, Topic, Gudelj, Dautovic
Vārtos – Vuklis

Spēli iesāka Latvijas izlase ar Ivitas Asares individuālu apspēli, kuru Bosnijas un Hercegovinas spēlētājas spēja apturēt tikai pārkāpjot noteikumus. Asares sarūpēto 7m soda metienu realizēja Latvijas izlases līnijas spēlētāja Lana Nikolajeva. Pēc spēlētām sešām minūtēm Bosnijas un Hercegovinas komanda bija guvusi četrus bezatbildes vārtus (1:4). Tomēr turpinājumā Latvijas izlases spēlētājas veiksmīgi darbojās aizsardzībā, vārtos divus metienus atvairīja Kokina un Latvijai, pēc trīs Cibuļskas trāpīgiem metieniem un Asares skaista caurgājiena, izdevās veikt 4:0 izrāvienu, panākot 5:4 Latvijas labā. Tālākā spēles gaita gan neritēja Latvijas izlases labā. Nespējām izmantot vairākumu un nākamos vārtus guvām tikai pēc 12 minūtēm. Bosnijas un Hercegovinas izlase aizsardzībā darbojas agresīvi, tādējādi nopelnot noraidījumus. To izmantoja Ivita Asare, nopelnot 7m soda metienu Latvijai, kuru realizēja Latvijas izlases kapteine Daina Sergejeva. Puslaika rezultāts 16:7 Bosnijas un Hercegovinas labā.

Otro puslaiku Latvijas izlase uzsāka aktīvi un ar Nikolajevas diviem gūtajiem vārtiem pēc kārtas, Lanas solo izgājiens ātrajā uzbrukumā un 7m soda metiens, panāca 9:16. Tomēr bosnietes tam ilgi neļāva turpināties. Piecpadsmit minūtes līdz spēles beigām bosnietes pirmo reizi, ar Cuturas metienu, panāca desmit vārtu pārsvaru (13:23). Turpinājumā mūsu meiteņu spēlē skaisti vārtu guvumi mijās ar kļūdām, tādējādi komandai nespējot “aizķerties” un bosnietes turpināja turēties sev komfortablajā deviņu, desmit vārtu atstatumā. Spēles rezultāts 19:31 Bosnijas un Hercegovinas izlases labā. Jāpiemin, ka Latvijas izlases sastāvā, laukumā devās visas spēlei pieteiktās spēlētājas. Šajā spēlē Latvijas izlases spēlētājas jau atkal apliecināja, ka spēj izveidot sev metienu situācijas, tomēr jau otro spēli pēc kārtas komandu pievīla precizitāte. No 45 izdarītajiem metieniem precīzi bija 19, kas ir 42%. Salīdzinājumam, bosnietes izdarīja 41 metienu, realizējot 31, kas ir 76% precizitāte.

Pēcspēles komentārs:
Pēc spēles viena no Latvijas izlases pieredzējušakajām spēlētājām Lana Nikolajeva saka: “Lai arī ir zaudējums, tā tomēr ir arī uzvara. Latvijas sieviešu handbola izlase “atdzimst”, lieliski, ka mēs parādījām, ka mēs esam.” Lana atzīst, ka komanda atdeva sevi visu, visus savus spēkus un darīja visu, ko varēja: “Varu teikt, ka komanda izdarīja visu, ko varam, arī es no savas puses izdarīju tik, cik bija spēks. Domāju, ka mēs turpināsim, komanda mums būs, tikai ceru, ka varēšu palīdzēt arī es. Mēs iesim tikai uz priekšu!” Noslēgumā Lana novēl: “Lai mēs esam viens otram, ,lai mēs mīlam viens otru, tas ir svarīgākais.”

Rezultatīvākās spēlētājas Latvijas izlases sastāvā:
Cibuļska 7, Nikolajeva 5

Rezultatīvākās spēlētājas Bosnijas un Hercegovinas izlases sastāvā:
Cutura 6, Isic 4

Latvijas sieviešu handbola izlase trīs spēlēs piedzīvoja trīs zaudējums:

Latvija – Itālija                                              0:10
Latvija – Grieķija                                          17:34
Latvija – Bosnija un Hercegovina           19:31

Latvijas izlase ieņēma pēdējo vietu apakšgrupā, tādējādi nekvalificējoties 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija spēļu nākamajai kārtai. Mūsu apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs pirmo vietu izcīnija Grieķijas izlase, nodrošinot sev vietu nākamajā kvalifikācijas kārtā, kur būs jāspēlē vienā grupā ar Dāniju,Rumāniju un Austriju.

Latvijas Handbola federācija saka sirsnīgu paldies spēlētājām, treneriem, atbalstītājiem un visiem iesaistītajiem par veltīto laiku, enerģiju un ieguldījumu, lai palīdzētu spert un īstenot Latvijas sieviešu handbolam tik nozīmīgo soli – Latvijas sieviešu izlases atjaunošanu.