2022./2023. gada sezonas starts – ASK pret Ogri, Dobelei čempionu duelis Baltijā

21.09.2022 10:45

2022./2023. gada handbola sezonu atklāsim ar divām Latvijas čempionātu spēlēm, kā arī pirmo Baltijas Handbola līgas sezonas spēli aizvadīs Latvijas čempionu vienība ZRHK Tenax Dobele.

Kas un kur šajā sezonā spēlēs?

Baltijas Handbola līgā šogad startēs 12 komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās, pamatojoties uz iepriekšējās sezonas rezultātiem. Latviju Baltijā pārstāvēs trīs komandas – ZRHK Tenax Dobele, HK Ogre/Hydrox un ASK Zemessardze/LSPA. Pēdējie ir vieni no šīs sezonas debitantiem kopā ar Lietuvas HC Amber un Igaunijas HC Tallinn.

A grupa: Viljandi HC un Mistra (Igaunija), Dragunas Klaipēda un Granitas Kaunas (Lietuva), ASK Zemessardze/LSPA un HC Ogre/Hydrox (Latvija).

B grupa: Polva Serviti, SK Tapa un HC Tallinn (Igaunija), VHC Svieša un HC Amber (Lietuva), ZRHK Tenax Dobele (Latvija).

Gaidāmajā sezonā komandas aizvadīs apakšgrupu spēles, katra ar katru divus apļus (mājas-izbraukuma spēle) , pēc tam astoņas komandas (no katras apakšgrupas četras labākās) iekļūs ceturtdaļfinālā, savukārt čempioni tiks kronēti Final 4 sacensībās.

Pirmo spēli BHL šo sestdien aizvadīs ZRHK Tenax Dobele, kuri dosies uz Igaunijas pilsētu Pelvu, lai mērotos spēkiem ar Igaunijas čempioniem Polva Serviti, kuru sastāvā spēlē arī Latvijas izlases handbolists Artūrs Meikšāns.

Abas pārējās Latvijas komandas BHL sezonu uzsāks 22. oktobrī, kad abas komandas aizvadīs spēles Igaunijā. HK Ogre/Hydrox spēlēs pret BHL čempioniem Viljandi HC, savukārt ASK Zemessardze/LSPA debijas spēle pret Mistra komandu.

Informācijai par Baltijas Handbola līgas spēlēm, rezultātiem un jaunumiem iespējams sekot līdzi BHL mājaslapā – https://baltichandball.net/, kā arī sociālajos tīklos –
Facebook https://www.facebook.com/BalticHandballLeague
Instagram – @baltic_handball


Latvijas čempionāts šogad norisināsies trīs līgās – virslīgā vīriešiem, virslīgā sievietēm un 1. līgā vīriešiem.

Pirmajā līgā vīriešiem startēs septiņas komandas – SK Latgols juniori, ONSC/HK Ogre, ZRHK Dobele/Tērvete, MSĢ II, Ulbroka SK, RPI-S un Skrīveri/Aizkraukle.

  • Komandas spēlēs vienā grupā un sacentīsies katra ar katru divos apļos (mājas-izbraukuma spēle).
  • Pēc pirmā posma rezultātiem komandas tiks sadalītās divās grupās: pirmās līgas 2. līdz 4. vieta un pirmās līgas 5. līdz 7. vieta sacentīsies attiecīgajās grupās katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē).
  • Savukārt komanda, kas pēc pirmās līgas pirmā posma ir ranga tabulas pirmajā vietā izspēlēs “Līgu dueli” ar virslīgas 7. vietā esošo komandu (pēc pirmā posma).
  • “Līgu dueļa” zaudētāja komanda komandu rangā ieņems astoto vietu. Pārējās komandas tiks sarindotas atbilstoši otrā posma rezultātiem.

Virslīgā sievietēm par čempionu titulu cīnīsies septiņas komandas – LSPA, Stopiņu PHK, REIR/Dobele, SK Latgols, Jēkabpils SS, Salaspils SS un LAT 2006.

  • Komandas sacentīsies katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē). LAT2006 komanda pēc pirmā posma izspēles no turpmākās dalības čempionātā izstājas un attiecīgi pārējās komandas tiks sarindotas no 1. līdz 6.vietai.
  • Otrajā posmā pirmās sešas komandas tiks sadalītās divās grupās (pēc pirmā posma rezultātiem): no 1. līdz 3. vietai un no 4. līdz 6. vietai un tās sacenšas attiecīgajās grupās katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē).
  • 2022./2023. gada sieviešu virslīgas čempiones tiks noskaidrotas FINAL 4 sacensībās.

Virslīgā vīriešiem šajā sezonā spēlēs – ZRHK Tenax Dobele, HK Ogre/Hydrox, ASK Zemessardze/LSPA, HK Vaiņode, Salaspils, MSĢ un SK Latgols komandas. Arī kungiem izspēles sistēma ir pamainīta.

  • Komandas sacentīsies katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē) un sarindosies attiecīgi no 1. līdz 7.vietai.
  • Pēc pirmā posma rezultātiem komandas tiks sadalītās divās grupās: no 1. līdz 3. vietai un no 4. līdz 6. vietai un tās sacentīsies attiecīgajās grupās katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē).
  • “Līgu duelis” – komanda, kas pēc pirmā posma ir ranga tabulas septītajā vietā tiekas ar pirmās līgas ranga tabulas līdera vienību, lai aizvadītu savstarpēju “dueli” līdz vienas komandas divām uzvarām par tiesībām piedalīties virslīgas izslēgšanas spēļu turnīrā.
  • Trešajā posmā jeb izslēgšanas spēlēs iekļūst sešās labākās virslīgas komandas, kā arī “Līgu dueļa” uzvarētāji.
  • 2022./2023. gada vīriešu virslīgas čempioni tiks noskaidrotas FINAL 4 sacensībās.

Sieviešu virslīgas sezona sāksies 4. oktobrī ar Salspils un LSPA komandu dueli.

Pirmās līgas komandas šīs sezonas pirmo spēli aizvadīs 24. septembrī, plkst. 14:30 NBS Sporta kluba zālē, kur savā starpā spēkiem mērosies RPI-S un ONSC/HK Ogre komandas.

Virslīgā vīriešiem sezonas starts arī 24. septembrī, plkst. 17:00 ar vienu no šīs sezonas gaidītākajiem un interesantākajiem derbijiem starp ASK Zemessardze/LSPA un HK Ogre/Hydrox komandām. Spēle norisināsies NBS Sporta kluba zālē.

Informācijai par Latvijas čempionātu norisi, rezultātiem un jaunumiem pieejama:
Latvijas Handbola federācijas mājaslapā – www.handball.lv
Facebook – https://www.facebook.com/LVhandball/
Instagram – @lvhandball