Arnolds Straume: “Mums ir daudz labu spēlētāju, ir, ar ko strādāt, un tas arī ir jādara.”

13.06.2022 08:04

Nedēļas nogalē divas pārbaudes spēles pret Lietuvas U18 izlasi aizvadīja Latvijas U18 vīriešu izlase. Sestdienas spēlē izdevās pretiniekus pārspēt – 41:33, savukārt svētdienas spēlē piedzīvots zaudējums – 21:33.

Pirmajā dienā rezultatīva spēle – Raulam Serafimovičam, kurš guva 10 vārtus, bet pa septiņām reizēm precīzi bija Leno Daniels Kazlovskis un Kristers Suharevs. Svētdienas spēlē pieci vārtu guvumi Serafimovičam, bet pa trīs vārtiem guva Matīss Strautnieks un Andris Vidovskis.

Pēc spēlēm savās pārdomās dalījās Latvijas U18 izlases galvenais treneris Arnolds Straume:
“Sajūtas divejādās – ļoti labas epizodes mijās ar ļoti sliktām epizodēm, man tas līdz galam nav pieņemams, noteikti ir jāsamazina tehniskās kļūdas. Tā kā pirms šīm spēlēm nebijām kopā trenējušies, mūsu mērķis bija saprast, kurš grib spēlēt, kuram ‘deg acis’, kurš grib sevi pierādīt un pēc šīm divām spēlēm arī radās priekšstats, kuri grib vairāk. Kaut kāds atskaites punkts mums šobrīd ir. Nākamais solis ir turpināt trenēties, īpaši tiem spēlētājiem, kuri šobrīd ir brīvāki un nav U20 izlases kandidātu sarakstā. U18 izlasei nometne sākas 12. jūlijā, līdz šim datumam spēlētājiem ir jāturpina strādāt individuāli, jāziedo savs laiks vasarā un jāpierāda, ka viņi grib spēlēt izlasē. Ceru arī uz komandu, manu un federācijas sadarbību, lai mēs kopīgi varētu nonākt pie kopsaucēja un risinājuma, lai spēlētāji turpinātu trenēties arī vasaras periodā, kamēr daļa no komandas esam U20 izlasē. Savukārt no 12. jūlija mums lielāka uzmanība būs jāpievērš sadarbībai, taktiskajām lietām un komandas izveidei. Kopumā mums ir daudz labu spēlētāju, ir, ar ko strādāt, un tas arī ir jādara.”

Latvijas U18 izlasei šovasar Eiropas čempionāts norisināsies Rīgā – “Rimi Olimpiskajā sporta centrā” no 8.-14. augustam.

A grupa – Ziemeļmaķedonija, Latvija, Turcija, Kosova
B grupa – Šveice, Luksemburga, Beļģija