Arnolds Straume: “mūsu mērķis ir nemainīgs – cīnīties par augstāko vietu!”

14.09.2023 13:38

Nešaubīgi, lielisks pagājušās sezonas noslēgums bija Murjāņu sporta ģimnāzijas vīriešu virslīgas komandai, kura savā otrajā sezonā, izmantojot tiesības cīnīties par vietu čempionātā, izcīnīja sudrabu. 

Pusfināla spēlē Murjāņu handbolisti ar 37:32 uzvarā pār “HK Ogre/Hydrox” kļuva par vienu no finālistēm, bet spēlē pēc čempionu titula devās pret vairākkārtējo Latvijas čempionvienību ZRHK “Tenax Dobele”. Godam aizvadīts fināls, tomēr tika piedzīvots zaudējums ar 25:34. 

Ar iepriekšējās sezonas rezultātu komandas galvenais treneris Arnolds Straume ir priecīgs: “Esam apmierināti un uzskatu, ka sasniedzām ļoti labu rezultātu. Par cik mums ir vidusskola, šosezon ir nomainījušies ļoti daudz spēlētāju, bet mērķis paliek nemainīgs – cīnīties par augstāko vietu, uzvaru katrā spēlē un sezonas beigās būt labākiem nekā sezonas sākumā!”

Izmaiņas sastāvā ir lielas. No komandas aizgājuši pieci spēlētāji, kuri vasarā beidza skolu – Rauls Erlends Serafimovičs, Jevgeņijs Rogonovs, Leno Daniels Kazlovskis, Huga Gūtmanis un Ralfs Brīvulis. Taču, kā jau katru gadu, Murjāņu sporta ģimnāziju papildina daudz jaunu sporta entuziastu.

Handbola programmā iestājušies astoņi jauni audzēkņi, kuri šo sezonu aizvadīs gan virslīgas, gan arī 1. līgas komandu rindās – saspēles vadītāji Einārs Borisovs, Elgars Kušners un Reinis Burjāns, līnijas spēlētāji, brāļi Sandis un Niks Vaškeviči, kreisie ārējie spēlētāji Ralfs Sproģis un Mikus Kušners, kā arī labās ārējās malas spēlētājs Edvards Toks.

“Darba mums ir daudz, bet cerams, ka sezonas beigās puiši spēs attīstīties gan individuāli, gan kā komanda,” par papildinājumiem sacīja Arnolds Straume.

Aizvadītajā sestdienā Murjāņu komanda sezonu atklāja izbraukumā Ludzā, kur ar 37:28 izcīnīja pirmo uzvaru šajā sezonā, pārspējot SK “Latgols” handbolistus. Savukārt šovakar plkst. 19:00 viņi savā laukumā uzņems “ASK Zemessardze/LSPA” komandu. 

Komandas sastāvs: Kristofers Jonass, Niks Vaškevičs, Sandis Vaškevičs, Einārs Borisovs, Mārtiņš Misulis, Emīls Vilsons, Andis Bors, Markuss Ikvils, Raiens Šnepsts, Valdis Kalniņš, Mārcis Drēviņš, Endijs Šnepsts, Matīss Zolners, Dāvids Pauls, Elgars Kušners, Kristers Vēveris, Artis Putra, Niks Lagzda, Reinis Burjāns, Ralfs Sproģis, Mikus Kušners, Edvards Toks.

Treneri: Arnolds Straume, Ivars Lācis

Fiziskās sagatavotības treneris: Artūrs Paiķis