“Celtnieks” sezonas pirmajā spēlē pieļauj daudz kļūdu, tomēr sāk ar uzvaru

06.09.2020 20:56

Baltijas handbola līgu (BHL) ar pārliecinošu uzvaru iesākusi Rīgas "Celtnieks", kas izbraukumā aizvadīja teicamu otro puslaiku, ar 39:30 pārspējot gados salīdzinoši jauno "Ogres" komandu. Foto: Ritvars Raits. Izmantota Sportacentrs.com informācija.

Maču labāk uzsāka ogrēnieši, kas pirmajās piecās minūtēs ieguva vairākas iespējas uzbrukt, realizējot trīs no sešiem uzbrukumiem un iegūstot 3:1 vadību. Rīdzinieki gan spēja uzbrukt ar augstāku realizāciju, kas viesiem drīz vien ļāva atgūt līdzsvaru un pārņemt nelielu pārsvaru.

Pirmā puslaika otrajā daļā "Celtnieka" handbolisti realizēja pārliecinoši lielāko daļu no uzbrukumiem, tomēr starpsezonā sastāvu krietni atjauninājušie ogrēnieši viesus nekur tālu neatlaida. Treknu punktu puslaikam gan izdevās pielikt "Celtnieka" handbolistam Arturam Kļaviņam, kurš izcēlās tā pēdējā sekundē, ļaujot viesiem doties pārtraukumā ar divu vārtu pārsvaru – 18:16.

Tieši Kļaviņš bija tas, kurš ar diviem precīziem metieniem atklāja "Celtnieka" rēķinu arī otrajā puslaikā – 20:17. Rīdzinieki pilnībā pārņēma iniciatīvu pār spēli, drīz vien veicot atrāvienu, kas ļāva nokļūt priekšgalā ar septiņu vārtu starpību – 28:21 un 29:22. "Ogre" parādīja raksturu, pietuvojoties līdz -3 (29:32), taču "Celtnieka" pieredze un meistarība ļāva viesiem atlikušajā laikā būt pārākiem ar 7:1, droši novedot cīņu līdz uzvarai.

Rezultatīvākais šodien ar 11 vārtiem bija "Celtnieka" baltkrievu leģionārs Aļaksejs Haisa, savukārt sešas reizes izcēlās viņa tautietis Aleksandrs Patcikaiļiks. Pa piecām reizēm ogrēniešu vārtus iekaroja Rihards Leja un Arturs Kļaviņš. Savukārt četras reizes izcēlās Dmitrijs Petuhovs. "Ogres" sastāvā desmit vārtus guva komandas jaunpienācējs Renāts Hovratovičs, bet četri precīzi metieni pieredzējušajam Arvim Laganovskim, kurš gan nerealizēja desmit metienu iespējas.

"Celtnieka" treneris Armands Melderis: "Tā bija pirmā oficiālā spēle, un bija daudz kļūdu, bet domāju, ka ar katru spēli būs labāk un labāk. Izdevās aizsardzība, bet uzbrukumā spēlējām individuāli. Ja spēlēsim komandas spēli, tad būs vēl labāk. Aizsardzība priecē – ko prasīju, to izpildīja. Tikmēr uzbrukumā spēlējām pārāk daudz individuāli un pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Ļoti daudz metienus nevarējām iemest no sešiem metriem."