Dāmas garumā nevilks – finālistes zināsim jau rīt!

14.05.2022 09:13

Sieviešu handbola virslīgā finālistes uzzināsim jau šajā nedēļas nogalē, jo uzvarētājas tiek noteiktas divu spēļu summā, bet abas spēles komandas aizvadīs šodien un rīt. Šodien spēles norisināsies Rīgā un Ulbrokā, bet rīt Dobelē un Ludzā. Ka jau iepriekš informēts, viens pusfināla cīņu pāris ir REIR/Dobele SS – LSPA, savukārt otrā pārī par vietu finālā cīnīsies SK Latgols un Stopiņu PHK handbolistes.

Pēdējo pāris sezonu laikā visas četras pusfinālu komandas ir bijušas labāko komandu četriniekā, vien rotējot vietu sadalījumā. Titulētākā komanda šajā kompānijā ir Stopiņu PHK, kura pēdējo deviņu sezonu laikā ir izcīnījusi piecus čempionu titulus, LSPA un SK Latgols dāmas pa šiem gadiem, to ir iespējušas pa vienai reizes, bet REIR/Dobele SS labākais sasniegums ir divas sudraba medaļas.

Šajā sezonā komandas savā starpā regulārā sezonā ir tikušās divas reizes. REIR/Dobele SS un LSPA handbolistes ir aizvadījušas divas līdzīgas spēlēs, kurās abās uzvaras izcīnīja dobelnieces – 35:29 un 35:33. Savukārt SK Latgols komandai līdz šim divas pārliecinošas uzvaras pār Stopiņu PHK – 36:17 un 31:16. Tomēr šīs ir “play off” spēles, kurās iespējams ir viss un regulārās sezonai tabulai lielas nozīmes nav. Komandās ir izmaiņas sastāvos, piemēram, Stopiņu PHK komandai ir pievienojušās – Ivita Asare, Baiba Baumane un Annija Samohina, savukārt LSPA komandu uz sezonas beigām papildinājušas – Kristīne Dzenīte, kura regulārās sezonas spēles piedalījās mazāk, kā arī Egita Kiršteina.

Ieskatoties rezultatīvāko spēlētāju sarakstā no pusfinālu četrinieka komandām, visaugstāk atraodama Stopiņu PHK spēlētāja Laura Lielā, kura ar 128 gūtajiem vārtiem uz šo brīdi ir rezultatīvākā sieviešu handbola virslīgas spēlētāja, ceturtajā vietā atrodas Laura Ņeverovska (REIR/Dobele SS), kura guvusi 110 vārtus. LSPA komanda spēlētāja Anna Pudovska ierindojusies piektajā vietā – 106 vārtu guvumi. Savukārt SK Latgols komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Arina Zaharāne, kura guvusi 84 vārtus un atrodas 12. vietā.

Visas spēles ir iespējams apmeklēt klātienē, bet to tiešraides būs pieejamas arī LHF Youtube kontā – https://www.youtube.com/user/lvhandball

Spēļu kalendārs

14.05.ONSC/HK Ogre – S&A (spēle par 11. vietu)13:00Ogre
LSPA – REIR/Dobele SS (1. spēle)14:30Rīga
HK Ogre/Hydrox – ASK Zemessardze/LSPA (1. spēle)18:00Ogre
Stopiņu PHK – SK Latgols18:00Ulbroka
15.05.MSĢ – ZRHK Tenax Dobele (Sērijā 0:1)15:00Dobele
REIR/Dobele SS – LSPA (2. spēle)17:30Dobele
SK Latgols – Stopiņu PHK (2. spēle)18:00Ludza
16.05.ASK Zemesardze/LSPA – HK Ogre/Hydrox (2. spēle)20:00Rīga