Dobeles un Ludzas meitenes pusfinālā, MSĢ handbolisti sāk ar uzvaru

01.05.2022 20:18

Šodien Latvijas handbola virslīgās norisinājās divas svarīgas spēles. Sieviešu handbola virslīgā SK Latgols izcīnīja uzvaru pār Salaspils SS komandu, tādējādi finišējot regulārās sezonas otrajā vietā un garantējot sev vietu pusfinālā. Savukārt SynotTip handbola virslīgā pirmo uzvaru cīņā par pusfinālu izcīnīja MSĢ handbolisti, kuri viesos pārspēja SK Latgols Ludza komandu.

  • SK Latgols – Salaspils SS     36:30 (20:17)
    SK Latgols – Rutkovska 10, Zaharāne 7, Cibuļska M., 7, Sidorova 6, Krole 3, Klementjeva 2, Ziediņa 1
    Salaspils SS – Agarkova 9, Salmane 7, Potapova 5, Binduka F., 3, Alksne 2, Maksurova 2, Kozloviča 2

Māris Cibuļskis, SK Latgols komandas treneris
“Spēle bija svarīga abām komandām, un galveno lomu mūsu uzvarā nospēlēja tas, ka mums bija mazāk kļūdu un garāks soliņš. Tā vien izskatās, ka šogad būs ļoti spraiga un aizraujoša cīņa par medaļām. Lai uzvar stiprākais!”

Sieviešu handbola virslīgā pusfinālā jau iekļuvušas SK Latgols un REIR/Dobele SS handbolistes. Savukārt Jēkabpils SS – LSPA, kā arī Salaspils SS – Stopiņu PHK komandas aizvadīs ceturtdaļfināla spēles, kurās uzvarētājas tiks noteiktas, ņemot vērā rezultātu divu spēļu summā. Jēkabpils un LSPA pāra pretinieks pusfinālā būs REIR/Dobele SS, bet Salaspils un Stopiņu pāra uzvarētājs pusfināla spēles aizvadīs pret SK Latgols.

  • SK Latgols Ludzaa – MSĢ  25:28 (10:15)
    SK Latgols Ludza – Kušners Agris 4, Grebeņņikovs 4, Lipskis 3, Malahovs 3, Usāns 2, Kušners Elgars 2, Rancāns 2, Kušners Edijs 2, Matvejenko 1, Seņkāns 1, Strazds 1
    MSĢ –
    Serafimovičs 8, Rogonovs 5, Kalniņs 4, Kazlovksis 4, Brīvulis 3, Vilsons 2, Lagzda 1, Plaunovs 1

Niks Lagzda, MSĢ komandas vārtsargs
“Pirmo puslaiku iesākām ļoti labi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, neļāvām pretiniekiem izdarīt viņu metienus. Otrais puslaiks izdevās teju tikpat labs, bet beigās pieļāvām kļūdas līdz ar to, ļaujot pretiniekiem, rezultāta starpību samazināt, tādēļ beigās tikai plus trīs. Ar savu spēli esmu apmierināts, centos komandai palīdzēt, kā vien varēju. Dodamies tālāk un gatavojamies nākamajai spēlei, kura ir nākamsestdien Murjāņos.”

Rauls Serafimovičs, MSĢ komandas spēlētājs
“Esmu priecīgs, ka izdevās panāk to, ko vēlējāmies, kas ir – izcīnīt uzvaru. Vēlos uzteikt komandu par cīņu, par neatlaidību un lielisko aizsardzību, kuru demonstrējām līdz pat spēles 50. minūtei. Spējām komunicēt un izdarīt visu, kas bija nepieciešams. 1:0 sērijā, dodamies tālāk, nekas vēl nav beidzies un nākamā spēlē jau mājās zālē, tādēļ gaidām atbalstītājus.”

SynotTip handbola virslīgā divas pusfinālos jau iekļuvušās komandas – ZRHK Tenax Dobele un HK Ogre/Hydrox “gaida” savus pretiniekus. ZRHK Tenax Dobele komandas pretinieki pusfinālā būs MSĢ un SK Latgols Ludza pāra uzvarētāji. Rezultāts sērijā – 1:0 MSĢ labā. HK Ogre/Hydroz komandas tiksies ar ASK Zemesardze/LSPA un HK Vaiņode pāra uzvarētāju. Arī šajā sērijā – 1:0 ASK Zemessardze/LSPA labā.