Eiropas pludmales handbola tūre Ventspilī

21.07.2021 09:17

Kā jau ieopriekš ziņots 2021. gada 31. jūlijā – 1. augustā Ventspilī notiks Eiropas pludmales handbola tūres posms „Ventspils 2021”.

Šāds turnīrs Baltijas valstīs norisināsies pirmo reizi. Atbilstoši turnīra nosaukumam sacensību organizatoriem, biedrībai „Intrasport”, ir jānodrošina  kvalitatīvs organizatoriskais līmenis un tiek sagaidīts augsts sacensību sportiskais līmenis.

Pludmales handbols ir sporta veids, kura popularitāte sportistu un skatītāju vidū ir strauji augoša un pēc, salīdzinoši mazaktīvās pagājušās vasaras, no jauna atgūst savu atraktivitāti.

Lai arī šajā gadā netiek prognozēts, ka Ventspilī ieradīsies liels ārzemju komandu skaits, tai pat laikā komandas visā Eiropā, krājot turnīros izcīnītos reitinga punktus, savstarpēji netiekoties klātienē, tomēr  ne mazāk asi konkurē par iespēju izcīnīt vietu Eiropas pludmales handbola tūres Final 16.  Tieši šī iemesla dēļ ir svarīgi, lai turnīrs būtu augstā organizatoriskā līmenī. Un Ventspilī tāds būs!

Turnīra finālspēles būs iespējams vērot kanālā Sportacentrs.comTV Svētdien 1. augustā plkst.16:00 -18:00.

Līdz ar pieaugušo handbolistu spēlēm notiks aktivitātes bērniem. Pateicoties iesaistei projekta  “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī” darbībā “Tautas sporta pasākumi “NĀC UN SPORTO!” un pasākumi ģimenēm”, ar aktivitāti “Pludmales mini handbola pamatnoteikumu apmācību organizēšana bērniem”, bērniem dalība aktivitātēs ir bez maksas. Vairāk pieredzējušie bērni un jaunieši sacentīsies savā starpā, tajā pašā laikā, aicināts ir ikviens bērns, lai iesaistītos dažādās aktivitātēs.

Turnīra norisi atbalsta Ventspils pilsēta Dome, Ventspils pilsētas Domes Sporta pārvalde, Ventspils pilsētas Domes Izglītības pārvalde, Olimpiskais centrs „Ventspils”, „Ventspils nekustamie īpašumi”, Basketbola klubs „Ventspils”, lielākais reklāmdevējs  – Ventspils brīvostas pārvalde, individuālo balvu sponsors – Stena Line, tehniskais sponsors – Joma. Arī šis turnīrs, kā jau visi, kas notiek Latvijā, noritēs ar Latvijas Handbola federācijas atbalstu un uzraudzību.

Turnīrs notiks īpaši iekārtotos spēles laukumos Ventspils pludmalē pretī 2. ieejai (no mašīnu stāvlaukuma pie kuģiem Grots un Azov).

Pasākumu plāns:
Sestdien, 31. jūlijā
10:00 – 19:00 Pludmales handbola grupu spēles pieaugušo konkurencē.
10:00 – 15:00 Bērnu aktivitātes, tai skaitā spēles U-10 un U-12 grupās.
15:00 – 16:30 Aktivitātes bērniem bez iepriekšējas pieredzes handbolā.

Svētdien, 1. augustā
9:00 – 15:00 Pludmales handbola grupu spēles pieaugušo konkurencē.
10:00 – 15:00 Jauniešu aktivitātes, tai skaitā spēles U-14 grupās.
14:00 – 15:30 Aktivitātes bērniem bez iepriekšējas pieredzes handbolā.
16:00 – 18:00 Pludmales handbola finālspēles pieaugušo konkurencē.

Vairāk informācijas:
Pēteris Tervits t. +37125951959

Informāciju sagatavoja: biedrība “Intrasport”