Latvijas nacionālo sieviešu izlasi nākamajā sezonā vadīs Māris Cibuļskis

12.07.2023 14:00

Otrdien Latvijas Handola federācijas (LHF) padome lēmusi Latvijas nacionālās sieviešu izlases trenera amatā uz periodu 1+1 iecelt Māri Cibuļski, bet otrā trenera lomā Larisu Veinbergu.

Par sieviešu izlases galvenajām problēmām, uzdevumiem un mērķiem nākamajā sezonā stāsta Māris Cibuļskis: “Uzskatu, ka galvenā problēma sieviešu izlasē šobrīd ir spēlētāju un komandas sakomplektēšana. Kopā ar Larisu balstīsimies uz pieredzējušām spēlētājām, veidosim izlasi no 2002. gada izlases un no 2004. gadā dzimušajām meitenēm. Nešaubīgi, cītīgi strādāsim uz izaugsmi. Taču pats galvenais, lai meitenēm pašām ir vēlme un laiks sevi veltīt Latvijas nacionālajai izlasei!”

Sieviešu virslīgas kluba “Latgols” trenerim Mārim Cibuļskim izlases trenera amats nav svešs. Arī 2021. gadā, kad nacionālā sieviešu izlase tika atjaunota, viņš bija izlases galvenais treneris.

Aizvadītajā sezonā, treneres Natālijas Kudrjavcevas vadībā, Latvijas izlase 2023. gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas ciklā piedzīvoja divus zaudējumus Slovākijai, izbraukumā ar 21:46, bet mājās ar 17:43 uzvaru atstājot pretiniecēm.

Jaunajā sezonā Latvijas izlasei priekšā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls, kurā Latvija ielozēta vienā grupā ar Franciju, Slovēniju un Itāliju.

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklu atklās šī gada 11. oktobrī izbraukā Slovēnijā, bet 14. oktobrī viesos uzņems Francijas izlasi. 28. februārī Latvija savā laukumā spēkiem mērosies ar Itālijas izlasi, bet 2. martā izbraukumā tiksies atkāroti. Savukārt 3. aprīlī iecerēta spēle Latvijā pret Slovēnijas izlasi, bet 7. aprīlī izbraukumā pret Franciju.