Latvijas trenere dosies uz “EHF Master Coach” kursiem

11.01.2022 13:29

Salaspils Sporta skolas handbola trenere Linda Bogdanova no 13.–19. janvārim Ungārijas pilsētā Budapeštā, kur norisināsies arī Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem, apmeklēs Eiropas Handbola federācijas (EHF) rīkotos treneru kursus “EHF Master Coach Course”.

2000. gadā ieviestā EHF RINCK konvencija attiecas uz standartu un sertifikātu savstarpēju atzīšanu treneru izglītības jomā handbolā Eiropā. No sešām dibinātājvalstīm tā līdz šim ir attīstījusies līdz 40 dalībvalstīm.

Pēc šīs konvencijas izveides, nākamais solis bija EHF organizētā “EHF Master Coach Course” ieviešana. Pirmie kursi notika 2012. gadā “2012 Open EHF Master Coach and Licensing Course”, turpmāk šāda veida kursi tika rīkoti reizi divos gados. Šogad tiek piedāvāts nākamais šādas augstākās klases izglītības kurss, kurš sastāvēs no trim posmiem, un ir pieejamas visiem RINCK konvencijas parakstītājvalstu 3. līmeņa treneriem (apstiprinājusi viņu dalībvalstu federācija).

Starp pirmo, otro un trešo kursa daļu dalībniekiem būs jāveic vairāki uzdevumi, kas tiks paziņoti 1. un 2. moduļa laikā. Kursa trešajā daļā dalībnieki prezentēs un aizstāvēs savu darbu.

Pēc tam dalībnieki saņems “EHF Master Coach” diplomu un augstāko EHF treneru licenci EHF “PRO Licence”.

Kursa struktūra

Pirmais modulis: vīriešu EHF EURO 2022, 2022. gada 13.–19. janvāris, Budapešta, Ungārija

  • Konkrētas handbola tēmas ar uzsvaru uz tehnisko analīzi, kursus vadīs EHF pasniedzēji, sniedzot gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas.

Otrais modulis: 2022. gada jūlijs (precīzs datums tiks izziņots), Porto, Portugāle

  • Šajā daļā galvenā uzmanība tiks pievērsta individuālajai sagatavotībai, piemēram, vārtsargam, fiziskajai sagatavošanai, garīgajai sagatavošanai, kā arī komunikācijai un jaunām tendencēm ‘koučingā’.

Trešais modulis: EURO 2022 sievietēm, 2022. gada novembris (sīkāka informācija sekos)

  • Galvenās tēmas ir taktiskā pieeja spēļu analīzei un dalībnieku darbu aizstāvēšana.

Pati Linda atzīst, ka šī ir lieliska iespēja, jauna pieredze, zināšanas, tāpat Linda ir pārleiicnāta, ka viņu sagaida ļoti intensīva nedēļa ar teorijas apmācību, darbu grupā, praktiskām lekcijām un spēļu analizēšanu. Trenere sola, ka pēc šiem kursiem padalīsies ar saviem iespaidiem un to, kā viņai Ungārijā ir veicies.

Ar kursu programmu iespējams apskatīt pievienotajā dokumentā