Roberts Rancāns parakstījis līgumu ar Spānijas augstākajā līgā spēlējošu klubu

27.06.2023 16:40

Latvijas nacionālās izlases spēlētājs Roberts Rancāns nākamajā sezonā startēs Spānijas augstākajā līgā ASOBAL spēlējošajā Pamplonas “Helvetia Anaitasuna” komandas sastāvā.

Man par izbrīnu, piedāvājumu bija diezgan daudz un no vairākām valstīm. Piedāvājumi visur atšķīrās un pašam personīgi pieredzes šajā jomā nebija, tāpēc grūti bija spriest, kurš no variantiem bija piemērotākais man. Paldies aģentam, viņš vienmēr mani informēja par aktualitātēm un arī paskaidroja, ka tieši šis klubs gatavs dot labus apstākļus, lai es spētu attīstīties kā handbolists. Tas man bija galvenais,” par izdarīto izvēli sacīja Rancāns.

Nākamsezon Rancāns ir motivēts sasniegt augstākās virsotnes un labākos rezultātos, izzināt handbola nianses un pilnveidot sevi, lai spētu palīdzēt ne vien savai jaunajai komandai, bet arī Latvijas izlasei.

21 gadu vecais handbolists pēdējās divas sezonas pārstāvējis “ASK Zemessardze/LSPA” klubu, bet iepriekš spēlējis “SK Latgols” komandas sastāvā.

Arī šajā sezonā Rancānam kopā ar “ASK  Zemessardze/LSPA” komandu izdevās sasniegt Latvijas čempionāta finālčetrinieku, taču pusfinālā zaudējot “ZRHK Tenax Dobele” komandai, bet bronzas spēlē “HK Ogre/HYDROX”, viņi finišēja kā ceturtie. Savukārt 2021./2022. gada sezonā spēja izcīnīt sudrabu.

Šosezon Rancāns Latvijas čempionātā izcēlies kā otrais rezultatīvākais sezonas spēlētājs vīriešu virslīgā. Viņš no 181 metiena 109 pārvērtis vārtu guvumā.

Lai gan Rancāns iepriekš spēlējis jaunatnes izlasēs, šogad debitēja arī Latvijas nacionālajā vīriešu izlasē, aizvadot divas spēles pret Itāliju 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā.

“Helvetia Anaitasuna” komanda Spānijas augstākajā līgā ASOBAL spēlē kopš 2011. gada, tomēr čempionu titulu vēl nav ieguvusi. 2016. gadā Spānijas kausa izcīņā Copa del Rey un 2017. gadā Supercopa ASOBAL “Anaitasuna” komanda spēlēja finālā, taču abās reizēs zaudēja “Barcelona” komandai.

Šogad “Anaitasuna” 16 komandu konkurencē sezonu noslēdza 13. vietā ar deviņām uzvarām, četriem neizšķirtiem un 17 zaudējumiem 30 spēļu kopsummā.

Trīs sezonas pēc kārtas “Anaitasuna” spēlējusi arī EHF Kausa izcīņā. 2015./2016. gada un 2016./2017. gada sezonās sacensības noslēdza grupu posmā, bet 2017./2018. gada sezonā sasniedza ceturtdaļfinālu.