Treneris Davors Čutura nosauc izlases spēlētāju sastāvu, tai skaitā ar līderiem Veršakovu, Piļpuku un Kukšu, EHF EURO 2024 kvalifikācijas spēlei Itālijā

06.03.2023 16:04

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Davors Čutura nosauc izlases spēlētāju sastāvu, kas 9. martā Peskārā aizvadīs EHF EURO 2024 kvalifikācijas spēli pret Itālijas valstsvienību. Sastāvā arī tādi līderi kā Veršakovs, Piļpuks un Kukša.

Spēli Itālijā valstsvienības komanda aizvadīs ar sešiem leģionāriem, tai skaitā Māri Veršakovu, Gunti Piļpuku, Artūru Meikšānu, Edgaru Kukšu, Rolandu Ļebedevu un Ralfu Geisleru, un desmit spēlētājiem, kas pārstāv vietējos Latvijas klubus “ZRHK Tenax Dobele”, “ASK Zemessardze/LSPA” un “MSĢ”.

Nedēļas nogalē izlase uzsāka treniņnometni, lai jau 8. martā dotos uz Itāliju, kur 9. martā plkst. 17.00 (pēc Latvijas laika) aizvadīs pirmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret itāļiem. Savukārt 10. martā abas izlases dosies uz Valmieru, lai gatavotos svētdienas spēlei. Informācija par izlases sastāvu, kas spēlēs Valmierā, vēl sekos.

Biļetes uz 12. marta spēli Valmieras Olimpiskajā centrā plkst. 15.10 pieejamas iepriekš pārdošanā bezrindas.lv. Spēles tiks translētas tiešraidēs Latvijas televīzijas kanālā LTV7 (mājas spēle) un EHF TV kanālā (izbraukuma spēle).

Kā jau ziņojām iepriekš Latvijas izlase EHF EURO 2024 kvalifikācijas spēlēs ielozēta vienā grupā ar tādām handbola lielvalstīm kā Francija, Polija un Itālija. Iepriekšējā gada oktobrī Latvijas valstsvienība ar 18:35 (7:16) izbraukumā piekāpās Francijas izlasei, savukārt mājas spēlē ar rezultātu 19:37 (9:13) piedzīvoja zaudējumu Polijas valstsvienībai.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās 3. vietas ieguvējas. Šobrīd Latvija 8. grupas kopvērtējumā atrodas 4. vietā.

Sacensības atbalsta SIA “Tonybet”, SIA “Clean R”, SIA “Mangaļi”, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Izglītības un zinātnes ministrija, SIA “Snacks and more”, SIA “Mate HR”, SIA “Sporta Punkts”.

Izlases spēlētāju sastāvs

Nr. p.k.VārdsUzvārdsPozīcijaValstsKlubs
1.EdgarsKukšaGKGEROHV Aurich
2.RolandsĻebedevsGKISLHC Hordur
3.RičardsJuzupsLWLATZRHK Tenax Dobele
4.Kristiāns IngusJonuškaLWLATASK Zemessardze/LSPA
5.LinardsUsānsRWLATZRHK Tenax Dobele
6.AndisBorsRWLATMSĢ
7.AntonsŠuleikoPVLATZRHK Tenax Dobele
8.JevgeņijsRogonovsPVLATMSĢ
9.ArtūrsMeikšānsPVESTPõlva Serviti
10.RalfsGeislersLBGERTeam HandbALL Lippe II
11.RobertsRancānsLBLATASK Zemessardze/LSPA
12.MārisVeršakovsCBITASSV Brixen
13.Rauls ErlendsSerafimovičsCBLATMSĢ
14.Kristers RihardsOzolsCBLATASK Zemessardze/LSPA
15.GuntisPiļpuksRBISLHC Hordur
16.ValdisKalniņšRBLATMSĢ