U17 izlase Eiropas Atklātā čempionāta grupu posmu noslēdz ar uzvaru pār Poliju

04.07.2023 20:31

Vakar Latvijas U17 izlase uzsāka dalību Eiropas Atklātajā čempionātā. Grupu posmā valstsvienība tikās ar Īslandi, Zviedriju, Igauniju un Poliju. Četrās aizvadītajās spēlēs Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumu Īslandes (22:30), Zviedrijas (18:29) un Igaunijas (21:26) izlasēm, bet šodien noslēdzošajā cīņā izcīnīja uzvaru pār Poliju (23:21).

Latvijas izlases handbolisti vakar čempionātu atklāja spēlē pret Īslandi, dienas otrajā cīņā devās pret Zviedriju, bet šodien dienas pirmajā pusē spēkiem mērojās ar Igauniju. Visās trīs spēlēs spēles gaita līdzīga – sākums izlasei ir veiksmīgs, bet pirmā puslaika vidū Latvijas handbolisti salūzt un nespēj panākt nedz neizšķirtu, nedz izvirzīties vadībā.

Latvijas U17 izlases galvenais treneris Ivars Lācis: “Visas spēles uzsākām labi, bet kaut kādā brīdī puišiem pietrūka ticība saviem spēkiem, tāpēc domāju ka tāds arī iznākums. Šodien, pirms otrā spēles, komandā izrunājām taktiskās un sadzīviskās lietas, ka nepieciešama lielāka pašatdeve un cīņasspars laukumā. Uzskatu, ka tas lielā mērā arī spēlē pret Poliju mums izdevās. Protams, pie taktiskajām un citām spēles niansēm mums ir daudz vēl jāstrādā, bet kopumā pēdējās spēles sniegums man likās vislabākais no čempionātā aizvadītajām spēlēm.”

Latvijas U17 izlases trenere Linda Bogdanova: “Vēlos uzteikt puišus par atdevi laukumā! Jāuzsver, ka šis ir pirmais nopietnais turnīrs U17 izlasei un esam tikai pašā komandas veidošanas un stiprināšanas ceļa sākumā. Soli pa solim un gatavojamies rītdienas spēlēm!”

Cīņā pret Poliju, lai gan Latvijas izlase atklāja spēles rezultātu, turpmākajā spēles gaitā vadībā atradās poļi. Vien minūti pirms puslaika beigām Latvijas handbolisti panāca neizšķirtu un pārtraukumā devās ar rezultātu 10:10.

Otrajā puslaikā valstsvienības atradās mainītās lomās, taču puslaika vidū vadībā atkal atgriezās poļi. Pēc tam, kad piecas minūtes pirms spēles beigām latviešiem izdevās rezultātu izlīdzināt, viņi spēles pēdējās divās minūtēs guva izšķirošo pārākumu, kas kaldināja uzvaru pār Poliju (23:21).

Spēlēs pret Īslandi un Zviedriju kā rezultatīvākais izcēlās Valdis Kalniņš, kurš abu spēļu kopsummā guva deviņus vārtus. Spēlē pret Īslandi četrus vārtus izlases labā guva Emīls Vilsons un Elgars Kušners, bet trīs reizes Zviedrijas izlases vārtos trāpīja Arza Brunis Butans.

Spēlē pret Igauniju četrus metienus realizēja Andis Bors. Savukārt Endijs Šnepsts šodien rezultatīvs bija astoņas reizes, spēlē pret Poliju ar piecu vārtu guvumu esot rezultatīvākajam savā komandā.

Trešdien un ceturtdien katras grupas 1. un 2. vietas ieguvējas sacentīsies pamatturnīrā par tālāko dalību finālā, bet 3.-5. vietas ieguvējas, tai skaitā Latvijas izlase, tālāko dalību čempionātā turpina starpposmā, lai pēcāk cīnītos par 5.-20. vietu. To, kas būs mūsu izlase pretinieki rīt un parīt, uzzināsim jau šovakar.

U17 Eiropas Atklātā čempionāta spēļu rezultāti

DatumsPosmsSpēleRezultāts
03.07.Grupu posms (B grupa)Īslande – Latvija30:22 (13:10)
03.07.Grupu posms (B grupa)Latvija – Zviedrija18:29 (9:12)
04.07.Grupu posms (B grupa)Igaunija – Latvija26:21 (12:9)
04.07.Grupu posms (B grupa)Latvija – Polija23:21 (10:10)