U20 čempionātos triumfē – Spānija, Izraēla un Čehija

26.07.2022 14:52

EHF (Eiropas Handbols federācija) U20 Eiropas čempionātā (B divīzijā) dažas dienas pēc Latvijas turnīra, turpat Bulgārijā norisinājās citu dalībvalstu turnīrs, kurā startēja arī mūsu kaimiņvalsts Lietuva. A apakšgrupā spēlēja Grieķija, Izraēla, Luksemburga, Izraēla, Lielbritānija, Lietuva, savukārt B grupā – Šveice, Rumānija, Ukraina, Ziemeļmaķedonija un Kosova.

Pēc apakšgrupu posma vietu pusfinālā sev bija garantējušas abu grupu pirmās divas vietas, A grupā tās bija Grieķija un Izraēla, bet B grupā – Šveice un Rumānija. Pusfināla spēlēs Izraēlai izdevās pieveikt Šveici (32:29) un Rumānija pārspēja Grieķiju (35:33). Cīņā par trešo vietu, starp Grieķijas un Šveices valstīm, pārāki bija Šveices handbolisti (26:23), savukārt finālspēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti – 33:33, tomēr soda metienu sērijā veiksmīgāki bija Izraēlas handbolisti, kļūstot par šī čempionāta uzvarētājiem (38:36), Rumāniju, atstājot otrajā vietā.

Lietuvas izlases finišēja 9. vietā desmit valstu konkurencē, piecās spēlēs izcīnot uzvaras pār Kosovu un Luksemburgu.

Kā jau iepriekš informējām, Latvijas izlase EHF U20 Eiropas čempionātu noslēdza 5. vietā, apakšgrupu fāzē, uzvarot Bulgāriju, bet piekāpjoties Somijas un Čehijas vienaudžiem. Turnīra turpinājumā divas uzvaras pār Gruziju un Slovākiju, kas kopvērtējuma deva 5. vietu deviņu komandu konkurencē. Par šī čempionāta uzvarētājiem kļuva Čehijas handbolisti.

Rauls Serafimovičs kļuva par piekto rezultatīvāko šī turnīra spēlētāju, piecās spēlēs gūstot 40 vārtus.

Savukārt Portugālē notiekošajā EHF EURO U20, kur startēja šī vecuma 16 labākās Eiropas komandas, triumfēja Spānijas izlase, aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot Portugāli un Serbiju. Renāra Uščina pārstāvētā Vācijas izlase izcīnīja 7. vietu. Renārs čempionātā guva 16 vārtus.

Foto un informācija: EHF