ZRHK Tenax Dobele sāk pārliecinoši, LSPA ar plus viens

21.05.2022 17:23

Šodien divas diametrāli pretējas finālspēles, SynotTip handbola virslīgā ZRHK Tenax Dobele sēriju sāka ar pārliecinošu uzvaru, savukārt sieviešu handbola līgā saspringtā spēlē minimāla uzvara LSPA handbolistēm. Abas sērijas turpināsies nākamajā nedēļas nogalē.

  • SK Latgols – LSPA               23:24 (13:13)

Māris Cibuļskis, SK Latagols komandas treneris
“Spēle bija atbilstoša finālam: spraiga, aizraujoša, arī kļūdām bagāta. Lielākā loma šajā spēlē bija vārtsargiem, un te jāatzīst, ka Kintija pierādīja, ka ir Nr.1 Latvijā. Uzslavēšu abas komandas par cīņassparu. Gatavosimies otrajai spēlei. Ciņa nav galā!”

Rihards Leja, LSPA komandas treneris
“Spēles sākums bija ļoti nervozs – taču spējām pat iekrāt plus četri samērā īsā laikā. Diemžēl SK Latgols ļoti ātri spēja līdzsvarot spēli, izmantojot mūsu nepilnības aizsardzībā. Pēc tam spēle noritēja punkts punktā līdz pēdējai minūtei. Lielākoties spējām būt vadībā +1, taču pretinieks sodīja mūs ar pus ātro pāreju, pie gandrīz katras kļūdas – ik reizi rezultātu izlīdzinot. Galotnē nospēlējām aukstasinīgi, nesasteidzot lēmumus, novedot uzbrukumu līdz labai metiena pozīcijai un to arī realizējot. SK Latgolam komandai piederēja arī ‘pēdējais’ vārds kārtējo reizi rezultātu izlīdzināt, taču Kintija atkal izšķirošajā brīdī bija lieliska. Pēc uzvaras esam ļoti piezemēti un gatavosimies uzlabot savu spēli – jo tikai daļēji izpildījām spēles uzdevumus. Tas ir labi, jo ir vēl, kur pielikt!
Ceram mājas spēlē uz tikpat lielisku atbalstu kā izbraukuma spēlē – kas ļoti palīdz laukumā saņemties un izbaudīt labās epizodes! Paldies pretiniekiem par sīvu cīņu!”

SK Latgols –
Rutkovska 7, Cibuļska 4, Krole 3, Bindemane 2, Dergačeva 2, Kukurāne 2, Strogonova 1, Zaharāne 1, Sidorova 1
LSPA –
Bīriņa 6, Dzenīte 6, Pudovska 4, Veide 3. Liepiņa 3, Kiršteina 1, Bērtiņa 1


  • ZRHK Tenax Dobele – ASK Zemessardze/LSPA 43:25 (22:12)

Andis Ērmanis, ZRHK Tenax Dobele spēlētājs
“Gatavojāmies spēlei un bijām pārliecināti, ka nebūs viegli. Skaidrs, ka ASK komanda bija uz emocionāla pacēluma pēc pusfināla cīņām, līdz šim viss viņiem gāja no rokas, viņi skrēja, realizēja savus metienus. Mēs zinājām, ka nevar pretinieku novērtēt par zemu, jo līdz finālam tāpat vien netiek. Šodien mums viss izdevās, realizējām savus metienus, neitralizējām pretinieku līderus. Spēles beigās pozitīvs rezultāts. Nākamajā spēlē viss atkal sākas no 0:0, mēs nedrīkstam atslābts un ir maksimāli jākoncentrējas katrai spēlei.”

Kristers Rihards Ozols, ASK Zemessardze/LSPA komandas treneris un spēlētājs
“ZRHK Tenax Dobele šodien nospēlēja izcili. Neteiktu, ka bijām pārsteigti par viņu izvēlēto taktiku, viņi darīja to, ko gaidījām, taču darīja to izcili abos laukuma galos. Arī aizsardzībā bieži novirzījām pretinieku uzbrukuma nobeigumu uz turieni, kur vēlējāmies, taču šajos momentos, kur iepriekš prognozējām priekšrocību sev, pretinieki mūs apspēlēja. Izteikti netikām galā ar pretinieku pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Tagad laiks salaizīt brūces, izdarīt secinājumus un sestdien jāiet līdz galam, mums nav ko zaudēt. Ceru, ka līdzīgi kā iepriekšējā spēlē mūs pavadīs prāvs līdzjutēju pulks, kas priekš mūsu komandas ir kā vēl viens spēlētājs uz laukuma! Paldies pretiniekiem, atbalstītajiem un tiekamies sestdien Rīgā!”

ZRHK Tenax Dobele –
Pančenko 6, Kreicbergs 6, Juzups 6, Kurzemnieks 6, Ērmanis 4, Šuleiko 3, Miķelsons 2, Pavļenko 2, Krastiņš 2, Elferts 2, Arājs 2, Krūmiņš 1, Politers 1
ASK Zemessardze/LSPA –
Ozols 6, Petuhovs 3, Greikšs 3, Kelerts 3, Liepiņš 2, Jonuška 2, Stepuļenoks – Stukanovs 2, Zvejnieks 2, Lubgāns 1, Sudmalis 1

Spēļu kalendārs

22.05.REIR/Dobele SS – Stopiņu PHK (spēle par 3. vietu)14:00Dobele
28.05.LSPA – SK Latgols (spēle par zeltu) Sērijā 1:013:00Rīga
ASK Zemessardze/LSPA – ZRHK Tenax Dobele (spēle par zeltu) Sērijā 0:117:00Rīga
29.05.ZRHK Tenax Dobele – ASK Zemessardze/LSPA (spēle par zeltu)18:00Dobele

Foto: Andris Pintāns/ZRHK Tenax Dobele